WikiLeaks Shop: Güçlü Bir Şekilde Kınayacağız!

WikiLeaks Shop’ın Coinbase hesabının kapatılması üzere ardı ardına açıklamalar yapıldı


WikiLeaks Shop’ın Coinbase hesabının kapatılması üzere ardı ardına açıklamalar yapıldı. Coinbase tarafından WikiLeaks Shop hesabının kapatılması kripto para dünyasında büyük bir infial yaratırken, yöneticilerden yapılan açıklamada ise güçlü bir şekilde bunun kınanacak olduğu ve hesabın kapatılmasının ahlaka uygun olmadığı belirtildi.

WikiLeaks Shop yönetiminden yapılan açıklamada “Duyuru: Coinbase hiç bir uyarı veya açıklama yapmaksızın Wikileaks’in resmi mağaza sitesi olan WikiLeaks shop’ın hesabını engellemiştir. Müşterilerimiz Wikileaks’e Bitcoin ile bağışta bulunmaya Wikileaks.org/donate adresinden devam edebilir.” ifadesi ve “WikiLeaks, kripto topluluğuna yakışmayan bir üyesi olan Coinbase’e yönelik önümüzdeki hafta itibariyle küresel bir kınama yapılması için çağrıda bulunmakta. Kaliforniya merkezli Bitcoin işlemleri ile ilgilenen Coinbase, bazı gizli etkilerin altında kalarak, tamamıyla zararsız olan WikiLeaksShop’ın yönetim kurulunun kararı ile kapatılmasına karar vermiştir.” ifadeleri kullanıldı.

Coinbase Ne Yapmak İstiyor?

Andreas isimli BTC üzerine uzmanlaşmış avukat ise “Başladığımız yere geri dönmüş bulunmaktayız. WikiLeaks geçmişte VISA, MC, PayPal ve bankalar tarafından hukuki olarak ambargo altındayken birçok insan Bitcoin ile ilgilenmeye başlamıştı. Şimdi ise Coinbase tarihin tekerrür ettirdi.” ifadelerini kullandı. Coinbase ile ilgili yabancı sayfalarda ise ”ne yapılmak isteniyor?” ifadesini kullandı.