Kanada Blockchain Teknolojisini Araştırdı

Kanada Rezerv Bankası ve Toronto Menkul Kıymetler Borsası ile birlikte bazı üst düzey şirketlerin blockchain teknolojisi üzerinde araştırmalar yaptıkları ve yapılan bu araştırmalar sonucunda güvenilir görülen blockchain teknolojisinin test ve benzeri aşamalardan geçmesinin ardından ilgili...


Kanada Rezerv Bankası ve Toronto Menkul Kıymetler Borsası ile birlikte bazı üst düzey şirketlerin blockchain teknolojisi üzerinde araştırmalar yaptıkları ve yapılan bu araştırmalar sonucunda güvenilir görülen blockchain teknolojisinin test ve benzeri aşamalardan geçmesinin ardından ilgili kurumlar tarafından gerekli ve uygun görülür ise senet ve çek ile ilgili alanlarda kullanılmaya başlanacak olduğu bilgisi paylaşıldı.

Kanada’da son dönemde kripto paralara ilgi artarken, kripto paralara olan ilgiden daha çok blockchain teknolojisine ilgi artıyor. Tüm devletler ve ülkeler blockchain teknolojisi ile ilgili çalışmalar yapmayı sürdürürken, bazı şirketler ise şimdiden blockchain teknolojisine geçiş yapmış ve aktif olarak kullanmaya başlamış durumdalar.

Maliyet Konusunda Endişe Var

Ancak blockchain ile ilgili Kanada Rezerv Bankası ve Toronto Menkul Kıymetler Borsası tarafından yapılan araştırma sonrası basına yapılan açıklamada sistemin güzel ve etkin olduğu, ancak maliyetleri düşürmek konusunda şüpheler olduğu belirtilerek, maliyetleri düşürmemesi durumunda hiçbir işe yaramayacak bir teknoloji olacağı dolaylı yoldan belirtildi. Washington merkezli şirketler dahi son dönemde bunu araştırırken, ABD Merkez Bankası tarafından da konunun dikkatle izlendiği geçmiş açıklamalardan biliniyor.