Bitcoin İstikrara Kavuşuyor

Bitcoin ile ilgili son günlerde yapılan açıklamalar ve yayınlanan bilgiler genellikle olumsuz yönde olmasına rağmen yatırımcıların bugün yaşanan artışlar ile birlikte kripto paralara tekrar ilgi göstermeye başladıkları yabancı medyada boy gösterdi


Bitcoin ile ilgili son günlerde yapılan açıklamalar ve yayınlanan bilgiler genellikle olumsuz yönde olmasına rağmen yatırımcıların bugün yaşanan artışlar ile birlikte kripto paralara tekrar ilgi göstermeye başladıkları yabancı medyada boy gösterdi. Yatırımcıların yaşanan yükseliş durumu göz önüne alındığında 300 dolarlık artışın psikolojik olarak fazlası ile olumlu yansıdığı ifade edildi. Yatırımcı gözünde 300 dolarlık artış genel olumsuz durumu olumluya çevirirken, yatırımcıların asıl beklentisinin ise yeni rekorlar olduğu çok açık bir şekilde görülmekte.

Kripto para dünyasının İtalya’nın ekonomik ve siyasi istikrarsızlığı dolayısı ile yaşadığı bu yükselişin gelecek haftalarda İtalya’da yaşanacak olan düşüş ve sürecin daha kötü duruma varmasından ”güven” dolayısı ile daha fazla yükselmesi bekleniyor.

9.000 Dolara İlerleyebilir

Bitcoin bu artış sonucunda 9.000 dolar bandına kadar ilerleyebilecek kapasiteye sahip olurken, gelecek haftalarda artışların daha da fazla istikrarlı bir şekilde sürdürülmesi bekleniyor. Ethereum bazında yükselişlerin ise normal seviyede olduğu EOS konusunda yaşanan şüpheler dolayısı ile diğer kripto paralarda ise mevcut pozisyonun korunacak olduğu tahmin ediliyor. Bitcoin’in yükselmesi diğer kripto para birimlerinde düşüşleri beraberinde getirirken, asıl önceliğin Bitcoin’de olduğu da piyasada çok iyi anlaşılabiliyor.

  • Bitcoin’in yükselmesinin tek sebebinin İtalya ekonomisinde yaşanan süreç ve siyasi süreç dolayısı ile olmadığı iddia ediliyor.
  • Yabancı yatırımcının Euro kuru hakkında olumsuz düşündüğü ve Avrupa Birliği tarafından yapılan olumsuz açıklamalar dolayısı ile Bitcoin yatırımlarında artışa gittiği düşünülüyor.