Almanya Halkı Kripto Paraları Sevmeye Başlıyor

Almanya halkının kripto paralar ile ilgili olarak olumlu düşüncelere sahip oldukları araştırmalar sonucu elde edildi


Almanya halkının kripto paralar ile ilgili olarak olumlu düşüncelere sahip oldukları araştırmalar sonucu elde edildi. Almanya halkının %29’u kadarının kripto paralar ile ilgili düşüncesinin olumlu yönde olduğu, diğer kısmının ise kripto paralar konusunda pek fazla düşünceye sahip olmadığı açıklandı. Halkın %29’u kadarının gelecekte kripto para satın almaya yönelik girişimlerde bulunmasının beklendiği araştırmada, ilerleyen yıllarda Bitcoin’den ümidin çok daha fazla yükselmesinin beklendiği açıklandı.

Araştırma resmi olarak yapılmadığı için doğrulanamadı. Tüm bunlara rağmen Alman halkının tercihinin olumlu olması ve kripto paralara duydukları güvenin en üst düzeyde olması yatırımcıları sevindiren bir gelişme olarak yorumlandı.

Almanya’dan Yatırım Fazla

Avrupa Birliği üyesi ülkeler içinde kripto paralara en fazla yatırım yapan ülkeler arasında ilk sırada gelen Almanya, kripto paralar ile ilgili aldığı önlemler ve geleceğe dair yapılan siyasi açıklamalar ile gücünü ve etkisini gösteriyor. Almanya’da kripto paralara dair algının olumlu yönde olmasının ise yatırımcıların güvenlerini daha fazla arttıracak bir gelişme olduğu ifade edilirken, diğer AB üyesi ülkelerde Almanya halkı kadar kripto paralara dair olumlu düşünce içerisinde olunmadığı tahmin ediliyor.

  • Almanya ekonomik olarak en fazla gelişmiş ülkelerin en başında gelen ve sürekli olarak bütçesinden fazlalık arttırmayı başaran ülkelerden birkaç tanesi arasında kendisine yer bulmakta. En fazla kazanç sağlanan sektör ise otomotiv sektörü olmasına rağmen ülkede son model araçlar yerine normal çaplı araçlar fazlalıkta.