Putin’e Kripto Paraları Sordular

Rus gazeteci Artem Khokholikov, ”direkt hat” üzerinden Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’e kripto paralar ile ilgili soru sordu


Rus gazeteci Artem Khokholikov, ”direkt hat” üzerinden Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’e kripto paralar ile ilgili soru sordu. Kripto paralar ile ilgili olarak “Rusya’nın kendi şifreli para birimi var mı? […] Hükümet tarafından kontrol edilecek mi? […] Yakın gelecekte Bitcoin’in normal, standart paramızı tamamen değiştireceğini düşünüyor musunuz? ”  sorusunu sordu.

Bu soru karşısında birkaç saniye duraksayan Putin ise daha sonrasında hemen yanıt vererek henüz bu aşamada kripto paraların Rusya’nın resmi parasını değiştirmesini düşünmediğini ama tüm bunlara karşılık olarak Rusya’nın kendisine ait kripto paraya sahip olmayacak olduğunu ve kripto paralar üzerinden işlem yapmayacak olduğunu açıkladı.

Açıklamalarını Sürdürdü

Putin, “Rusya Federasyonu Merkez Bankası’nın kripto-para birliği ile ilişkisi, kripto-para birimini ne bir ödeme aracı ne de bir değer deposu olarak görmektedir. Cryptocurrency hiçbir şey tarafından desteklenmez. Biri dikkatli, dikkatli davranmalı. ” sözlerini kullandı. ABD’nin yaptırımlarından korunmak için bir süredir Putin yönetiminin İran ile kripto para üzerinden anlaşmalar yapmak istediği iddia edilmiş ve bu konuda Putin yönetiminin ekonomi yönetimi tarafından uyarıldığı belirtilmişti.

Vladimir Putin’in bu konuda net açıklamalar yapması ve kripto paralardan uzak olduklarını açıkça ifade etmesi Rus vatandaşlarını rahatlatan bir konu. Rusya’da yolsuzluk ve benzeri durumlar fazla olduğundan ve dev milyarderler olduğundan dolayı bir takım tepkilerin hükümetin bu konuda adım atmasına neden olduğu tahmin edilmekte.