Kripto Para Siteleri Zarar Etmeye Başladı

Yapılan son araştırmalar kripto para sitelerinin zarar etmeye başladığını doğruladı


Yapılan son araştırmalar kripto para sitelerinin zarar etmeye başladığını doğruladı. Kripto paraların rekor seviyeye ulaştığı Aralık ayında birçok web sitesi sahibi yedek site olarak Bitcoin ile ilgili hesaplama ve haber siteleri kurmuş, bu siteler üzerinden yayınlar yapmaya başlamışlardı. Başta kripto paraların pek fazla popüler olmadığı Türkiye, Hindistan, Pakistan ve İran benzeri ülkelerde açılan kripto para siteleri bu konuda dikkat çekmişti.

Kripto paralara dair açılan siteler sonucunda birçok kişi bu siteleri takip etmeye başlamıştı ancak görünen o ki son aylarda düşüş yaşayan kripto paraların bu konuda site sahiplerini üzmeye başladığı ve sitelerin güncellenme oranlarında %80’lere varan düşüşler, kapanma oranlarında ise %50 oranında sitelerin tamamen kapatıldığı gözlemlendi.

Bir Sitenin Aylık Masrafı En Az 100 Dolar

ABD’de kripto paralar ile ilgili sıradan basit bir blog sitesinin masrafı aylık en az 100 dolar olarak belirlenmiş durumda. Bu rakam masraflar, hız, SEO ve diğer etkenlere göre daha fazla artarken profesyonel editörlük hizmeti alınması durumunda bu rakam 1000 dolar ve üzerine kadar çıkabiliyor. Türkiye’de ise kripto para sitelerinde çok fazla site olmadığından dolayı mevcut sitelerin gelecekte çok daha yüksek kazanç sahibi olması bekleniyor.

  • Türkiye’de ortalama olarak 8 kripto para sitesinin yayın hizmeti sunduğu tahmin ediliyor.
  • Güney Kore ve Asya ülkelerinde ise site sayısı oranlarının fazlası ile yüksek olduğu ve bu oranın her ay daha fazla arttığı belirtiliyor.