ABD İstihbarat Ajansı CIA: BTC Yaratıcısı Hakkında Yanıt Vermeyeceğiz

Washington merkezli Amerikan istihbarat ajansı CIA, bir Amerikan vatandaşı tarafından ”bilgi hakkı” kapsamında sorulan ”Bitcoin’in kurucusunun gerçek ismi ve kim olduğunu biliyor musunuz?” sorusuna şoke eden bir yanıt ile cevap verdi


Washington merkezli Amerikan istihbarat ajansı CIA, bir Amerikan vatandaşı tarafından ”bilgi hakkı” kapsamında sorulan ”Bitcoin’in kurucusunun gerçek ismi ve kim olduğunu biliyor musunuz?” sorusuna şoke eden bir yanıt ile cevap verdi. CIA yönetim ve bilgi işlemleri yetkilisince ilgili vatandaşa yapılan açıklamada ”Talep reddedildi, ajans talep edilen belgelerin varlığını onaylamadığını ya da reddetmediğini belirtmektedir.” dedi.

Bu cevap sonrasında CIA’nın daha önce Twitter hesabını açtığı 2014 yılının Haziran ayında ilk attığı tweet’inde ”CIA’nın ilk tweet’i olabilir veya olmayabilir” durum bildirimi akıllara geldi ve CIA yönetiminin Bitcoin kurucusu hakkında tam detaylı bir şekilde ilk baştan beridir bilgi sahibi olduğu iddia edildi. Tüm dünyanın yönetimlerini dahi izleyebilecek güce sahip bir istihbarat ajansının bu tür basit bilgilere sahip olması hali ile çok doğal.

Gizli Nükleer Tesisleri Dahi İzliyor

CIA yönetiminin uydular ve ajanları ile birlikte Kuzey Kore dahil olmak üzere tüm dünyada gizli nükleer tesisleri dahi izlediği göz önüne alındığında basit bilgilerin bilinmemesi çok absürt bir durum olurdu. CIA yönetiminin popüler olan veya olmayan her konuda dahi bilgi sahibi olmasının arkasında yatan sebep ise milyonlarca insanın ajan olarak çalıştırılması, teknoloji ve uydular aracılığı ile tüm bilgilere saliseler içerisinde erişebilecek kapasitede üst düzeyde sistemlere ve çalışanlara sahip olması gösterilebilir.