Walmart: Elektrik Faturalarının Bitcoin İle Ödenmesi İçin Çalışıyoruz

ABD’li perakende devi Walmart elektrik faturalarının kripto paralar ile ödenmesini başaracak bir teknoloji üzerinde çalıştıklarını doğruladı


ABD’li perakende devi Walmart elektrik faturalarının kripto paralar ile ödenmesini başaracak bir teknoloji üzerinde çalıştıklarını doğruladı. Kripto paralar ile ilgili olarak henüz bu aşamada hiçbir ödeme yapılmıyor değil, ancak kripto paralar ile ödeme yapılabilen alanlar oldukça sınırlı. Devlet dairelerinde, kamu bankaları dahil olmak üzere özel bankalarda hiçbir şekilde kripto para ile ödeme yapılmasına onay ve izin verilmemesi dolayısı ile Walmart bu alanda öncü olmak istediklerini belirterek atılımlar yapacaklarını duyurdu.

Kripto paralar ile enerji faturalarının ödenmesi durumunda çok daha fazla talebin olabilecek olduğunu belirten Walmart yönetimi, bunun henüz araştırma aşamasında olduğuna değinerek, blockchain temelli bir sistem üzerinde çalışmalarını sürdürdüklerini doğruladı.

Elektrik Faturaları Daha Kolay Ödenecek

Faturaların Bitcoin veya farklı kripto paralar ile ödenmesinin daha fazla maliyet tasarrufu sağlayacak olduğunu belirten yetkililer, bunu başarmak adına yapılması gerekenin ise kendilerinin projeyi başarı ile tamamlaması yönünde olduğunu açıkladı.

ABD’nin ve dünyanın en büyük perakende devleri arasında ilk 2 sıralamasında bulunan Walmart’ın gücü oldukça fazla. Bu gücünü tüm başarılı olacak olduğu alanlarda kullanmak üzere çalışmalarını sürdüren şirketin dünyada birçok ülkede marketleri bulunmasına rağmen Türkiye’de ise marketi bulunmamakta.

  • ABD’de en fazla alışveriş yapılan marketler grubu arasında ilk sırada bulunan Walmart, Türkiye’de Migros’un 20-25 kat daha büyük olanı ve çok daha fazla alanda faaliyet göstereni olarak düşünülebilir. Hali ile bu tür adımları atabilmesinin önünde engel yok.