Kadınlar Kripto Paralara Güvenmiyor

Kadınların büyük bir kısmının kripto paralara güvenmediği ve kripto paralara erkeklerin daha fazla güvendiği ortaya çıktı


Kadınların büyük bir kısmının kripto paralara güvenmediği ve kripto paralara erkeklerin daha fazla güvendiği ortaya çıktı. Yatırımcıların zaten büyük bir kısmının erkek olduğu ve kadınların kripto para yatırımı konusunda çok fazla isteksiz ve güvensiz oldukları ortaya atılmış iddialardan birisiydi. Yatırımcıların büyük kısmının erkek olması ve erkek egemenliğinin dünya finans sisteminde olduğu şekilde kripto paralarda da aynı şekilde devam etmesi yatırımcı kadınların geride kalmasına sebep olmakta.

Kadın yatırımcıların yine büyük bir kısmının tercihini Bitcoin’den yana kullandığı, bu tercihlerin sebebinin ise Bitcoin’e olan güvenin daha fazla olması ve asıl ilgi gören kripto paranın Bitcoin olmasından kaynaklandığı düşünülmekte.

Kadınlar Geriden Geliyor…

Erkeklere oranla kadınlar kripto para yatırımı ve kripto para yatırım oranları konusunda geriden gelmeyi sürdürmekteler. Bu daha sonra büyük kazançların eksik olmasına ve kadınlar yerine erkeklerin kripto paralar hakkında daha fazla bilgi sahibi olmasına neden olabilecek bir kavram iken, cinsiyetçiliğin kripto paralarda bile geçerli olması bazı kimselere ”acaba” sorularının sorulmasına hak veriyor.

Erkek yatırımcıların büyük bir kısmı kripto para yatırımının kadınlar için uygun olmadığını ve kadınların kripto para yatırımı yapması durumunda büyük zarar elde edebilecek olduklarını ve gerektiği şekilde yeterince takip edemeyecek olduklarından ötürü daha fazla sorun yaşayabilecek olduklarını tahmin ediyor.