İran rejimi kripto paralar ile ticaret yapmayı deneyecek

İran rejiminin kripto paralar ile ticaret konusunda ciddi ciddi düşüncesi olduğu bugünlerde ortaya çıkmış bir gerçek beklenti


İran rejiminin kripto paralar ile ticaret konusunda ciddi ciddi düşüncesi olduğu bugünlerde ortaya çıkmış bir gerçek beklenti. Ülkede değer kaybeden yerel para birimi ve gelecek Kasım ayında İran’ın dolar alımının tamamen yasaklanması ve engellenmesi sonrasında ülkede ticaretin kripto paralar aracılığı ile yapılması bekleniyor. İran’ın kendisine ait bir kripto para yerine Bitcoin kullanımı konusunda daha fazla istekli olabilecek olduğu daha çok yakın davrandığı ülke olan Rusya ile birlikte ortak hareket edebilecek olduğu iddia ediliyor.

İran rejimi ne yapacak olduğunu şaşırdı

Rusya’nın önerilerine ve dediklerini uygulamaya çalışan İran, yakın ülke olarak gördüğü Rusya’nın ekonomik olarak iyi durumda olmaması ve ABD yaptırımları dolayısı ile tüm dünyada aktif faaliyet gösterememesi dolayısı ile ne kadar yakından ortak hareket etse dahi yeterince performans alamayacak olduğunun farkında. Bitcoin ile ticaret konusu ise birçok ülkenin zaten mevcut yaptırımlar dolayısı ile anında reddedecek olduğu bir ticaret olacağından yine sonuç olarak sadece ABD düşmanı olan ülkelerin İran’ın bu teklifini kabul edebilecek olduğu söylenebilir.