Venezuela kripto paralar konusunda son şansını deniyor

Venezuela’da kripto paralar konusunda son şans denemeleri devam ediyor


Venezuela’da kripto paralar konusunda son şans denemeleri devam ediyor. Nicolas Maduro’nun kendisine ait kripto parası olan Petro’nun güçlenmek yerine tam tersi düşüş yaşaması ve halk tarafından sürekli tepki çeken konumda olmasının etkileri sürüyor. Ülke açlık ve sefalet içerisinde iken kripto paraların daha fazla kullanılmasını teşvik eden ve bu yönde adımlar atan Venezuela’nın devlet yönetimi, olası sorunlar karşısında yaptırımları Petro ile aşamayacak olduğunu da gayet iyi anladı.

ABD’nin yaptırımlarını aşmak için Rusya’nın önerisini dinleyerek kendisini kripto para sektörünü içerisinde bulmuş olan Venezuela’nın bu adımından dolayı daha sonraki aşamalarda daha fazla pişman olacak olduğuna yönelik olarak tahminler artarak sürüyor.

Venezuela’da kriz artacak, Petro azalacak

Venezuela’nın kripto para kullanım hayali neredeyse tamamen gereksiz olmasına rağmen, ülke genelinde sadece devlete yakın kişilerin birkaç dolarlık kripto para sahibi oldukları ve sıradan halkın Petro’ya asla güvenmediği bilinirken, Maduro ise Petro’yu tüm dünyaya en iyi kripto para olarak göstermeye çalışıyor. ABD ise kripto para Petro hakkında gerekli yasaklamalar ve önlemleri almış olmasının arkasında durarak en ağır yaptırımları uygulamaya devam edecek olduğunu ve Venezuela’nın bunu engellemesine izin vermeyecek olduklarını belirtiyor.