Maduro’nun kripto parası Petro çalıntı çıktı!

Venezuela’nın kripto parası olarak tanıtılan ve bir süre önce satışa sunulan Petro hakkında flaş bir iddia ortaya atıldı


Venezuela’nın kripto parası olarak tanıtılan ve bir süre önce satışa sunulan Petro hakkında flaş bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre Nicolas Maduro’nun kedisinin isteği ile üretimi yapılan Petro’nun ülkeye özel olmadığı ve Dash koinden çalıntı olduğu açıklandı. Dash’in birebir kopyalandığı ve sonucunda adının ve algoritmalarının benzer şekilde değiştirilerek Petro olarak değiştirildiği iddia edildi. Bitcoin ve diğer kripto paralara oranla kendi ülkesinin kripto para birimi olan Petro’nun son derece değerli ve arkasında altın ve petrol rezervleri olacak olduğunu iddia ederek 6 ulusal kripto para borsasında Petro’nun satışa sunulacak olduğunu açıkladı.

Petro konusu karmaşık

Petro’nun oldukça fazla kritik bir konu olduğu ve ülkede kullanılmaya başlanması dolayısı ile bir süredir zaten insanların kripto paralar konusu ile ilgili olumsuz olan Venezuela vatandaşlarının bu ifadeler sonrasında daha fazla olumsuz olabilecek oldukları iddia edildi. İddialar bir süredir devam ederken, Dash konusu ile ilgili Venezuela yönetiminden bir resmi açıklama veya sözlü olarak basın açıklaması yapılıp yapılmayacak olduğu hala merak konusu.