Chris Giancarlo: Kurumsal yatırımcılar yardımcı olacak

Amerikan Emtia ve Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) başkanı Chris Giancarlo, kurumsal yatırımcıların kripto para piyasasında son derece olumlu olabileceğini belirtti


Amerikan Emtia ve Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) başkanı Chris Giancarlo, kurumsal yatırımcıların kripto para piyasasında son derece olumlu olabileceğini belirtti. Kurumsal yatırımcıların gerek kripto para piyasasında gelişmeler, gerek ise yatırımcılara moral ve güven açısından olumlu olacak olduğu açıklandı. Bir süre önce kurumsal yatırımcıların kripto para yatırımı yapıp yapmamak arasında kararsız kaldıkları belirtilmiş ve bu konuda kesin karar veremediklerinden dolayı sürekli olarak kafa karışıklığı yaşayarak yardım almaya çalıştıkları ortaya çıkmıştı. AB’nin ve IMF’nin açıklamaları da kurumsal yatırımcılar üzerinde ciddi bir baskı oluştururken, IMF, kripto paraların acil olarak engellenmesi çağrısında bulunmuştu.

Kurumsal yatırımcılar için kazanç kapısı

Amerikan Emtia ve Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) başkanı Chris Giancarlo, kurumsal yatırımcılar için kripto paraların bir kazanç kapısı olabileceğini ve piyasaya güven verebilecek olduğunu açıkladı. IMF’nin açıklamalarının tam tersi olarak Chris, kripto paraların henüz daha yolun en başında olduğunu iddia etti. Chris’in açıklamalarının kurumsal yatırımcıların güvenini tazelemek konusunda güçlü ifadeler olduğu belirtilirken, şirketlerin ise dikkatli olması önerildi.