Apple Bilgisayarlarındaki Kripto Cüzdanları Tehlikede!

Apple’ın güvenli işletim sistemi macOS’i kullanan Mac ve MacBook modellerinde kripto para cüzdanlarını hedef alan bir zararlı yazılım tespit edildi.  Yeni keşfedilen kötü amaçlı yazılım Microsoft’un Windows işletim sistemine göre daha güvenli olan Apple’ın macOS...


Apple’ın güvenli işletim sistemi macOS’i kullanan Mac ve MacBook modellerinde kripto para cüzdanlarını hedef alan bir zararlı yazılım tespit edildi. 

Yeni keşfedilen kötü amaçlı yazılım Microsoft’un Windows işletim sistemine göre daha güvenli olan Apple’ın macOS sistemini hedef alıyor. 

Kripto Para Cüzdanlarınıza Dikkat!

Ünlü siber güvenlik firması Palo Alto Networks’te çalışanlarının raporuna göre macOS sisteminde çalışan CookieMiner adlı zararlı yazılım, kripto para borsası ile ilgili tarayıcı çerezlerini ve kullanıcıların cüzdan servis sağlayıcılarında girdikleri hesap cüzdanlarının bilgilerine erişerek kullanıcıların para cüzdanlarını ele geçiriyor. 

Palo Alto Network tarafından yayınlanan raporda söz konusu zararlı yazılımın, Binance, Coinbase, Poloniex, Bittrex, Bitstamp ve MyEtherWallet gibi borsaları hedeflediğini tespit etti. 

Sadece yukarıda yer alan kripto para borsaları ve kripto para cüzdan servis sağlayıcılarını hedef almakla yetinmeyen zararlı yazılım ayrıca Visa, Mastercard, American Express ve Discover gibi kredi kartı alt yapısını kullanan kredi kartı bilgilerini de çalıyor. 

Kullanıcıların Google Chrome verilerini ve iTunes yedeklerini de çalan zararlı yazılım konusunda uyaran yetkililer, kullanıcıları güvenmedikleri yazılımları yüklememeleri konusunda uyardı.