İslami Değerlere Uygun Kripto Para. ISLM Coin

Islamic Coin ($ISLM), 1 Eylül’de piyasaya sürülecek ve bu dijital finans ile İslami ilkelerin eşi benzeri görülmemiş bir birleşimi olacak


Islamic Coin ($ISLM), 1 Eylül’de piyasaya sürülecek ve bu dijital finans ile İslami ilkelerin eşi benzeri görülmemiş bir birleşimi olacak. Proje, 2023 yılının Temmuz ayı itibariyle 400 milyon ABD doları fon toplamayı başardı. Her ne kadar böylesine büyük bir yatırım başarıyı garanti etmese de, kripto para piyasasında önemli varlıklardan biri olacağı iddia ediliyor.

$ISLM, dünyadaki 2 milyar Müslüman için geliştirildi. Bu, ISLM coin’in ön plana çıkmasına yol açabilir. Ancak asıl soru şu: Bu coin geniş kitlelerce benimsenecek mi?

CoinMarketCap’e göre şu anda kripto para piyasasında 22.932 farklı kripto para projesi bulunuyor. Bunların bir çoğu artık popülaritesini kaybetmiş ve bitkisel hayata girmiş projelerdird. Bu kripto para birimleri arasında yalnızca 8.000’i aktif olarak kripto para piyasasında faaliyet göstermektedir. Böylesine doymuş bir piyasada, Islamic Coin’in işi çok zor ancak yine de Islamic Coin benzersiz bir satış teklifine sahip olduğu görülüyor.

Islamic Coin, İsviçre merkezli kar amacı gütmeyen HAQQ Derneği tarafından geliştirilen ve topluluk tarafından yönetilen bir blok zinciri ağı olan Haqq’un resmi para birimi olarak hizmet vermektedir. Ağ üzerinde, $ISLM sınırlı bir toplam arza sahip olacak ve her ihracın %10’u otomatik olarak hayırsever girişimlere aktarılacaktır.

Peki, Şeriat hukukuna bağlılık tek başına bu paranın popülaritesini arttırmaya yetecek mi? Bu, projenin ileriye dönük en büyük zorluklarından biri olacaktır.

Fetva Ne Diyor?

Proje geçen yıl, İslami finans alanında önde gelen liderlerden oluşan bir kuruldan islami değerlere uygunluğunu teyit eden bir Fetva almıştır. Fetva, İslami bir otoriteden gelen ve Şeriat ilkelerine uygunluğu onaylayan bir “görüş” anlamına geliyor. Bu da Haqq’ın artık tanınırlık kazandığını ve İslami finans alanında bir devrimin eşiğinde durduğunu iddia edebileceği anlamına geliyor.

Fetva’ların yasal olarak bağlayıcı olmasa da, Kuran’da ve İslami öğretilerde öngörülen kurallara uygunluk konusunda güvence sağlar. Ancak, fetva verme yetkisine sahip tüm Müslüman otoriteler bu fetvaya katılmamaktadır.

Kim Tarafından Geliştirildi?

Projenin arkasındaki kilit isimler büyüleyici bir deneyime sahip. Bunlardan biri, bilgisayar bilimleri mühendisi ve HAQQ Network’ün Kurucu Ortağı Mohammed Alkaff AlHashmi‘dir.

Projede, 2 trilyon dolarlık İslami finans piyasasını koruduğu için halk arasında ‘Kapı Bekçisi’ olarak bilinen Şeyh Dr. Nizam Mohammed Saleh Yaquby’yi da yer alıyor.Kurulda ayrıca Şeriat alimi ve İslami finans profesörü Şeyh Dr. Essam Khalaf Al-Enezi, Dubai İslam Bankası ve Emirates Islamic’in mali danışmanı Şeyh Mohamed Abdel Hakim Mohamed ve 45 yıllık deneyime sahip bir Şeriat alimi ve İslami bankacılık uzmanı olan Şeyh Dr. Mohamed Zoeir de yer alıyor.

Proje, 2023’ün son çeyreğine kadar Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da 20 ödeme firmasını entegre edilmesi hedefleniyor.