Ripple Hakkında Bilmediğiniz Gerçekler!

Bitcoin‘in en parlak dönemini geçirdiği 2017 yılında piyasaya çıkan Ripple (XRP) çoğu kripto para yatırımcısı tarafından geleceğin para birimi olarak değerlendiriliyor

xrp teknik analizi

Bitcoin‘in en parlak dönemini geçirdiği 2017 yılında piyasaya çıkan Ripple (XRP) çoğu kripto para yatırımcısı tarafından geleceğin para birimi olarak değerlendiriliyor.

BTC’nin en güçlü rakipleri arasında yer alan Ripple’ın popüler olması, piyasanın rekabetlenmesi için olumlu bir gelişme. Ancak bir altcoine yatırım yapma kararı almadan önce onu iyice bir tanımakta fayda var. Bunun için Ripple hakkında muhtemelen daha önce hiç duymadığınız gerçekleri öğrenmek isteyebilirsiniz.

Asıl ismi Ripple değil!

Evet, şaşırtıcı ama gerçek. Ripple’ın kurucusu Ripple Labs şirketi, kripto para biriminin ismini 2013 yılında OpenCoin olarak değiştirmişti. Ayrıca Ripple Labs genelde Ripple ismini finansal işlemlerin gerçekleştirildiği uluslararası sanal ağı nitelemek için kullanıyor.

Yani bugün Ripple olarak bildiğimiz XRP aslında Ripple ağının bir parçası. Ancak üç harfli XRP’yi söylemek Ripple’ı telaffuz etmekten daha zor olduğu için, kripto para birimi dillere bu şekilde pelesenk olmuş durumda.

Ripple ağını XRP olmadan da kullanabilirsiniz

Ripple’ı yalnızca bir para birimi yerine devasa bir ağ olarak tasavvur etmek daha doğru olacaktır. Hal böyle olunca çeşitli finansal işletmeler de XRP sahibi olmadan Ripple ağından faydalanabiliyorlar. Böylece uluslararası para transferlerini hızlı ve uygun maliyetler karşılığında gerçekleştirebilmek mümkün hale geliyor.

Ripple Labs, piyasadaki XRP’lerin yarısını elinde tutuyor

Piyasaya toplamda 100 milyar XRP sürüleceği biliniyor. 2018’in başında ise Ripple Labs’ın toplamda 60 milyar XRP‘ye sahip olduğu açıklanmıştı. Bu da Ripple para biriminin yüzde 60’lık bir kısmının Ripple Labs’ın elinde tutulduğunu gösteriyor.