Tomochain (TOMO) Nedir? Tomochain (TOMO) Nereden Satın Alınır?

Tam bir TomoChain incelemesi arıyorsanız ve TOMO hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, bu kılavuz tam size göre

tomochain-nedir

Tam bir TomoChain incelemesi arıyorsanız ve TOMO hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, bu kılavuz tam size göre.

TomoChain Nedir?

Son dönemde dApps (Merkezsizleştirilmiş) uygulamalar için geliştirilen halka açık blockhain ağlarının başında Tomochain de yer alıyor. Alternatif bir finansal sistem hayalini gerçeğe uyarlamak isteyen yenilikçi bir ekip tarafından tasarlanan TomoChain’in şeffaflığı ise elindeki en büyük kozu. Yüksek derecede ölçeklenebilir yapısıyla aynı anda yüzbinlerce işlem gerçekleştirebilme yeteneğine sahip olan ağa token entegrasyonu yapmak hayli basit.

6 Aralık 2018 tarihinde Hanoi‘de düzenlenen tanıtım etkinliğiyle dünyaya duyurulan Tomochain, 14-18 Aralık tarihleri arasında uygulama ve borsa entegrasyonu işlemlerini başarıyla tamamladı. Bu blockhain ağı üzerinde işlem gören altcoine ise Tomochain (TOMO) ismi veriliyor.

An itibariyle en popüler altcoinler sıralamasında 133. olarak listelenen TomoCoin’in bağlı bulunduğu Tomochain ağı üzerinde 4 adet dApps bulunuyor: ReplyBlock, Bigbom, Binkabi ve Updating.

TomoChain, merkezi olmayan bir blok zinciri projesidir. Birçok blok zincirinin sahip olduğu ölçeklenebilirlik sorunlarını çözmeyi amaçlamaktadır. Bunu TPS’yi (Saniyedeki İşlemler) artırarak yapar.

Ne yazık ki, Ethereum gibi büyük blok zinciri projeleri bile saniyede yalnızca 15 işlem gerçekleştirebilir. Bunu saniyede 6.000’e kadar işlemin yapılabildiği Visa veya Mastercard ile karşılaştırın. TomoChain, birlikte çalışabilirlik sorunlarını çözmeyi amaçlar ve Ethereum blok zinciri ile bilinen ölçeklenebilirlik sorunlarını çözmeye çalışır.

Ölçeklenebilirlik, ağ tıkanıklığını, işlem doğrulaması için uzun bekleme süresini ve bu sorunlarla birlikte gelen yüksek işlem ücretlerini içerir.

Birlikte çalışabilirlik, Ethereum’un çapraz zincir etkileşimi sağlamak için diğer blok zincirleriyle bağlantı kurma yeteneğini ifade eder.

Bunlar çok önemlidir çünkü blok zincirleri yıkıcı potansiyeli gerçekleştirmek için geniş ölçekte çalışmalıdır ve birlikte çalışmanın bir yolunu bulmaları gerekir. Blok zincirlerinin en önemli işlevlerinden biri, hesaplar arasında fonları taşıma ve kaydetme şekilleridir.

TomoChain, merkezi olmayan uygulamalar (DApp) oluşturmak ve merkezi olmayan değer işlemi gibi diğer popüler blok zinciri kullanım durumlarına hizmet etmek için kullanılabilir. TomoChain’in fikir birliği mekanizması Proof of Stake’tir (POS).

TomoChain projesi 1 Mart 2018’de başladı. TomoChain, proje için bir günde bir ICO (İlk Para Arzı) yoluyla 8.5M USD topladı. Bu token satışı sırasında, kullanıcılar TOMO’yu Ethereum (ETH) ile token başına 0,25 USD karşılığında satın alabilirler.

TomoChain Nasıl Çalışır?

TomoChain, ölçeklenebilirlik sorununu parçalama ve hisseli oylama çözümü yoluyla çözmeye çalışıyor. Bu, saniyede 5.000’e kadar işlem, 2 saniyelik işlem süresi ve kullanıcılar için düşük işlem ücretleri sağlayan bir TOMO blok zincirine yol açtı.

Geliştirme ekibi, parçalamayı başardığımızda TomoChain’in saniyede 20.000 ila 30.000 işleme ulaşabileceğini iddia ediyor.

TomoChain ağı, ağı güvenli hale getirmek ve çalıştırmak için Proof of work konsensüs mekanizması adı verilen bir şey kullanır. TomoChain, fikir birliğine varmak için madencileri kullanan Bitcoin’in aksine Staking’i kullanır. Stake etme madenciliğe benzer, ancak herhangi bir donanıma ihtiyaç duymaz.

Tek yapmanız gereken TOMO tokenlerinizi çevrimiçi olarak stake etmek ve ardından TomoChain ağını güvence altına aldığınız için bir ödül alırsınız.

Herkes TomoChain’i ödeyebilir, ancak şimdi ağda oy verilebilecek yalnızca 150 masternod var. TOMO token sahipleri bu masternodları seçer. Bu, mekanizmanın “Oylama” kısmıdır.

Ağın paydaşları, işlemleri otomatik olarak doğrulayarak ağın güvenliğini sağlar. Bu, tam bir merkeziyetsizlik ve sağlıklı bir ağ durumu sağlar. Ne kadar çok insan TOMO’yu paylaşırsa, ağ o kadar iyi olur. Bu nedenle, eğer varsa, kesinlikle pay almalısınız. Bu sadece kişisel kazançlar için değil, aynı zamanda ağın güvenliğini artırmak için de geçerlidir.

TomoChain Ekibi Kimlerden Oluşuyor?

Her blockchain projesinin en önemli yönlerinden biri arkasındaki insanlardır. Ekip, projenin başarısını sağlayabilir veya bozabilir.

Öte yandan, ağa çok fazla dahil olmamaları gerekir; aksi takdirde, gerçekten merkeziyetsizlik daha az olasıdır. Sonuç olarak, bir kripto para birimi vizyonundan çok bir şirket olarak hareket eder.

TomoChain ekibi, beceri grupları ve rolleri açısından farklılık gösterir. Ekibin ana merkezi, Singapur’da TomoChain’in ana ofisinde çalışıyor.

TomoChain’in Kurucusu, dünyanın en büyük kripto para birimlerinden biri olan NEM blok zincirinin Kurucu Ortağı ve Proje Lideri idi. Ayrıca iki danışman var; NEO Global Capital’den Roger Lim ve Kambria’nın kurucu ortağı Thuc Vu.

TOMO Madencilik Havuzları Var Mı?

Madencilik havuzları, donanım gereksinimlerine sahip olmak veya bunları kullanmak zorunda kalmadan bir blockchain ağında yer almanın yollarıdır.

TomoChain’in herhangi bir madenciliği yoktur, bu nedenle bunlar gerçekten madencilik havuzu olarak adlandırılamaz. TOMO, işlemleri doğrulamak için Proof of Stake kullanır. Bu nedenle TomoChain madencilik havuzu bulunmamaktadır.

TomoChain Staking

Staking adlı bir fikir birliği mekanizması, TomoChain’i bir ağ olarak güvence altına aldı. Bu süreç, tokenleri stake etme uyumlu bir cüzdanda tutmayı ve süreci etkinleştirmeyi içerir. TOMO tokenlerini stake ederek normal bir ödül alabilirsiniz.

Cüzdan Kullanıcıları İçin TomoWallet Var

Bu arada TomoCoin’in özel olarak ihtisas edilmiş TomoWallet isimli dijital cüzdan uygulaması da mevcut. Gelişmiş güvenlik özelliklerine ev sahipliği yapan Android, iOS, Microsoft Windows ve MacOS destekli bu uygulama kullanıcı dostu bir arayüze sahip. Bahsi geçen cüzdan sayesinde kullanıcılar token ve mesaj alışverişi yapabiliyor, desteklenen üçüncü parti bağımsız uygulamaları kullanabiliyorlar.

Tomochain Nereden Satın Alınır?

Ülkemizde pek popüler olmasa da yurtdışında yaşayan altcoin yatırımcılarının Tomochain’e ilgi gösterdiği söylenebilir. Coin ile işlem yapmak isteyen yatırımcılar Hotbit, IDEX, Kucoin ve Kyber Network gibi kripto para borsalarında alım satım faaliyeti gerçekleştirebiliyorlar.

TomoChain Kullanım Durumları

Çoğu insan blockchain’in ne olduğunu bilir, ancak günlük yaşamda nasıl kullanılacağını merak ederler. TomoChain gibi projeler geleceğin altyapısını inşa ediyor.

Yine de önümüzdeki yıllarda TomoChain’i kullanmanın yollarına bakabiliriz. Peki gelecekte TomoChain’i nasıl kullanabiliriz?

TomoChain’i, merkezi olmayan eylemleri (Akıllı Sözleşmeler) işlemeyi ve değişmez işlemleri kolaylaştırmayı içeren ana blok zinciri kullanım durumlarını kolaylaştırmak ve yerine getirmek için tasarladılar. Bu kullanım durumlarının birçok farklı endüstriye uygulanabileceğini ve bu nedenle kapsamlı olduğunu unutmamak önemlidir.

TomoChain’in çok az hata payı olan medikal ve finans sektörü de dahil olmak üzere birçok yönden faydalı olacağı düşünülmektedir.