Coinbase CEO’su Brian Armstrong’a QuadrigaCX’te Neler Döndüğünü Açıkladı

QuadrigaCX borsasını çevreleyen skandal, kripto para birimi topluluğunda epey bir endişe yarattı


QuadrigaCX borsasını çevreleyen skandal, kripto para birimi topluluğunda epey bir endişe yarattı. Yüz milyonlarca dolar değerinde kripto para kaybedildi ve araştırmacılar tam olarak neler döndüğünü bulmaya çalışıyor. Bu gibi büyük hack’lerde olduğu gibi, spekülasyon teorileri her zaman ortalığı endişeye sürüklemeye yetiyor.

Bu teorilerden biri, konuyla ilgili görüşlerini bildiren CEO Coinbase Brian Armstrong‘dan geliyor. Oldukça geniş bir Twitter başlığında Armstrong, Coinbase ekibinin Kanada borsasında ne olduğunu düşündüğü üzerine düşüncelerini verdi:

 QuadrigaCX’e ne olduğunun bir özetini paylaşmak istedim. Yardım edip edemeyeceğimizi görmek için bazı blockchain analizleri de dahil olmak üzere kendi dahili araştırmamızı yaptık. Bunun sadece en iyi tahminimiz olduğunu unutmamak gerekir.

Tweet’lerde dediği gibi, Coinbase ekibi Blockchain analitiklerini de içeren dahili araştırmayı yaptı. Başlangıçta borsanın soğuk cüzdanlarıyla bağlantılı görünen cüzdanları belirleyen Coinbase ekibi daha sonra söz konusu cüzdanlardan fonların elle kontrol edildiğini ve 2018’de de taşındığını fark etti.

QuadrigaCX borsası 2013’ten beri faaliyette ve Armstrong’un vurguladığı gibi, eğer bu bir dolandırıcılık olsaydı, muhtemelen daha iyi planlanmış olacaktı. Soğuk cüzdanlardan kendilerine yapılan işlemlerin şekli, borsada şirketin yönetimindeki zorlukların ardından ayakta kalma girişimini göstermiştir. Armstrong, QuadrigaCX CEO’su Gerald Cotten’ın borsayı yönetmekte başarısız olduğunu söyleyerek şunları ifade etti:


Belki de yaklaşık bir aylık bir tartışmadan sonra [Aralık – Ocak], yönetim zararları azaltmaya ve CEO’nun ölümüyle kripto paralara erişimin kaybolduğunu iddia eden bir bildiri yayınlamaya karar verdi? Bu hikaye mükemmel olmasa da, makul görünüyor. Bunların mevcut verilere dayanarak en iyi tahminlerimiz olduğunu vurgulamak isterim. Dava açıldığında yanlış olduğumuzu öğrenebiliriz. ”

Kaynak: Cryptodaily