Warren Buffet: Bitcoin Yatırımcılarını Çok İyi Anlıyorum

Bitcoin ne zaman yükselişe geçse birileri çıkıp onu kötülemeye devam ediyor

Warren Buffett Bitcoin

Bitcoin ne zaman yükselişe geçse birileri çıkıp onu kötülemeye devam ediyor. JP Morgan Chase CEO’su Jamie Dimon’ın çıkıp Bitcoin bir dolandırıcılık eninde sonunda patlayacak dediğinde takvimler 2017 yılının son çeyreğini gösteriyordu. Bitcoin yılın son yükselişine henüz yeni başlamış ve emin adımlarla da yükseliyordu.

Jamie Dimon’ın bu açıklaması yatırımcıların endişelenmesine neden olsa da Bitcoin’in bundan haberi yoktu. Ayrıca o dönemde Jamie Dimon yönetimindeki JP Morgan Chase’ın gizli gizli düşük seviyeden Bitcoin aldığı iddiaları da ortaya atılmıştı. Bitcoin bu açıklamalardan yaklaşık 2 ay sonra 20 bin dolarla tüm zamanların rekorunu kırdı. Bu sırada da eleştirilerin ardı arkası kesilmiyordu. İşte bu dönemde Bitcoin’i yerip Blockchain’i göklere çıkartanlardan biri de Berkshire Hathaway CEO’su Warren Buffet’dı.

Buffet o dönemde Bitcoin’i bir fare zehiri olarak tanımlamıştı. Çünkü geçmişte Google’ın çatı şirketi Alphabet ile Amazon’a yatırım yapmamakla hata yaptığını belirten Buffet ve Bitcoin trenini kaçırdığını da çok iyi biliyordu. Warren Buffet’ın geçtiğimiz yıl yaptığı konuşma şöyle:

Google ve Amazon’a yatırım yapma konusunda yanlış kararlar aldım. Bu iki şirket de o zamanki değerlerinin çok çok ötesine yükseldi.

Milyarder yatırımcı Warren Buffet bu yıl beklenmedik bir şekilde bir kez daha Bitcoin’i eleştirdi. Buffet Bitcoin’in hiçbir gerçek değerinin olmadığını savundu:

Bu durumdan ötürü çok üzgünüm. İnsanlar Bitcoin’in hayatlarında bir şeyleri değiştireceğine inanıyor ve umutlanıyor. Bitcoin yatırımcılarını çok iyi anlıyorum.