İsmail Hakkı Polat’tan Kripto Para Yatırımcılarına FOMO Uyarısı

Bitcoin geride bıraktığımız dakikalarda psikolojik 10 bin dolar direncini kırmayı başardı


Bitcoin geride bıraktığımız dakikalarda psikolojik 10 bin dolar direncini kırmayı başardı. Yarın gün içerisinde ana akım medya organlarının birçoğunda şu manşetleri göreceğiz: “Sanal Para Bitcoin 10 Bin Dolara Ulaştı“.

Bu tür yanıltıcı manşetleri gören ve finansal okuryazarlığı olmayan birçok insan Bitcoin trenini kaçırdım ya da kaçırıyorum düşüncesine kapılarak yatırım yapma telaşına düşecek.

Öncelikle geleneksel piyasalarda geçerli olan en önemli kurallardan birinin kripto paralarda da doğal olarak geçerli olduğunu hatırlatalım. Bir emtiayı düşerken satıp yükselirken satın almak pek de doğru bir hamle sayılmaz. Daha doğrusu Bitcoin’in şu anda yükseliyor olması yükselişin sürekli devam edeceği anlamına gelmez.

İsmail Hakkı Polat’tan Yatırımcılara Tavsiyeler

Kripto para topluluğunun önemli isimlerinden İsmail Hakkı Polat, Bitcoin’in 10 bin dolara yükselmesinin ardından Twitter hesabı üzerinden kripto para piyasasına yeni giriş yapan yatırımcılara şu tavsiyelerde bulundu:

Bitcoin’in uzun bir aradan sonra 10bin doları yeniden aşması, “bu treni kaçırmamak isteyen” çok sayıda finans/yatırım okur-yazarlığı olmayan insanın da iştahını kabartacak. Buradan kendilerine her zamanki uyarımızı yapalım

Kriptopara piyasaları, vahşi orman misali kuralları eksik ve iniş-çıkışları yüksek bir ortamıdır. Kriptoparaların işleyişini bilmiyorsanız ve bu piyasaların dinamiklerine ilişkin deneyiminiz yoksa uzak durun ve varınızı yoğunuzu buraya yatırmak gibi bir çılgınlık yapmayın

Coinbilgi ailesi olarak piyasaya yeni giriş yapan yatırımcılara Bitcoin’in 2018 yılının Mart ayından beri ilk kez 10 bin dolar seviyesine ulaştığını hatırlatmakta fayda görüyoruz.

Bu yazıyı sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak çalışmalarımızı destekleyin. Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!