Bitcoin’de Nisan 2017’den Beri Görülmeyen Kritik Seviye Kaydedildi: Altcoin’leri Nasıl Etkileyecek?

Bitcoin fiyatındaki mevcut yükseliş, beraberinde bir başka eğilimi de  tetiklemeye devam ediyor


Bitcoin fiyatındaki mevcut yükseliş, beraberinde bir başka eğilimi de  tetiklemeye devam ediyor. Önde gelen kripto para biriminin yeniden 13 bin dolar seviyesine ulaşmasıyla Bitcoin’in piyasa hakimiyeti de %65’in üzerine yükseldi.

2017’den Sonra İlk Defa

Fiyattaki yükselişin ardından, Bitcoin’in piyasa hakimiyeti, yaklaşık %2 arttı. Yükseliş trendinin etkisiyle birlikte Bitcoin’in piyasa hakimiyeti de 2017 yılından beri görülmemiş seviyelere ulaştı. Bitcoin’in piyasa hakimiyeti en son bu seviyelere ulaştığında takvimler 2017 yılının Nisan ayını gösteriyordu.

Bitcoin’in piyasa hakimiyetindeki tırmanış devam ederken altcoin’ler de ciddi ölçüde değer kaybetmeye devam ediyor. Öyle ki yaklaşık bu yılın Nisan ayının başlarından bu yana devam eden Bitcoin’deki yükseliş trendine rağmen altcoin’ler tatmin edici bir yükseliş sergileyemedi. Popüler analistler, altcoin’lerdeki yükseliş rallisinin ancak 2020 yılındabaşlayacağını tahmin ediyor

Altcoin’ler Ezilmeye Devam Ediyor

Popüler altcoinlerin birçoğu USD karşısında kayda değer artışlar elde etmeyi başarsa da, Bitcoin’e karşı performansları son üç ayda vasatın altında kaldı. Dünyanın en büyük değerlenmeye sahip ikinci kripto para birimi Ethereum, yalnızca son üç ay içerisinde Bitcoin’e karşı yaklaşık %35 oranında değer kaybetti. Ethereum’un Bitcoin karşısında en düşük seviyelerinde hareket etmesi, yatırımcıları endişelendiriyor. Litecoin (LTC) de Bitcoin’e karşı zor zamanlar geçiriyor. Öyle ki popüler kripto para birimi 19 Haziran’dan bu yana Bitcoin karşısında %50’den fazla değer kaybetti. 

Bitcoin’in şu anda olduğu gibi altcoin’leri ezmeye devam edip etmeyeceğini henüz bilmiyoruz. Ancak altcoin’lerin ciddi şekilde acı çektiğini söylememiz mümkün.

Bunlar da ilginizi çekebilir:


Bu yazıyı sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak çalışmalarımızı destekleyin. Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!