Donald Trump Çok Sert Bir Şekilde Bitcoin ve Libra’ya Yüklendi: İşte Tüm Detaylar!

ABD Başkanı Trump bugün sabah saatlerinde Twitter hesabı üzerinden Bitcoin ve kripto paralar hakkında bir paylaşımda bulundu


ABD Başkanı Trump bugün sabah saatlerinde Twitter hesabı üzerinden Bitcoin ve kripto paralar hakkında bir paylaşımda bulundu. Türkiye saati ile 03:15’te gelen paylaşımda Trump epeyce volatil olan ve para değeri taşımayan Bitcoin ve kripto para birimlerinin hayranı olmadığını açıkladı.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1149472282584072192

ABD Başkanı Donald Trump sıklıkla kullandığı Twitter hesabı üzerinden Bitcoin ve Facebook’un stabil kripto para birimi Libra dahil tüm kripto paraları hedef aldı. Trump ABD’nin tek para birimi olduğunu ve onun da ABD doları olduğunu vurguladı. Ayrıca ABD Başkanı Trump büyük bir yanılgı içerisine düşerek kripto paraların uyuşturucu ticaretinde kullanıldığını iddia etti.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1149472284702208000

Banka Olmak İstiyorlarsa Lisans Alsınlar

TSİ 03:00 sularında ard arda gelen 3 tweette kripto paraları yerden yere vuran Trump’ın amacının ne olduğu bilinmiyor. Ancak görünen o ki Trump’ın bu açıklamalarının ardından Facebook’un Libra’sının da işi artık bir hayli zor. Paylaşımlarında Facebook’un 2020 yılında piyasaya sürmeyi hedeflediği Libra’yı da hedef alan Trump, sosyal medya devinin güvenilirliği olmayacağını dile getirdi.

Eğer Facebook ve diğer şirketler banka olmak istiyorsa bankacılık lisansına başvurmalı ve ulusal ve uluslararası diğer tüm bankalar gibi bankacılık regülasyonlarına tabi olmalıdır.

Başkan Trump’ın bu açıklamalarının ardından Facebook’tan da yanıt gecikmedi. Facebook konuyla ilişkin yaptığı açıklamada banka kurma planlarının bulunmadığını ve Libra’nın İsviçre’deki bir dernek tarafından yönetileceğini belirtti. Şirketin bu derneğin yalnızca bir parçası olacağı vurgulandı.

Trump’ın paylaşımlarıyla benzer şekilde, daha önce ABD Merkez Bankası Başkanı (FED) Jerome Powell ve İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Mark Carney de Libra’yı eleştirmiş ve “ayrıntılı bir şekilde incelemesi” gerektiğini dile getirmişti.

Bunlar da ilginizi çekebilir:


Bu yazıyı sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak çalışmalarımızı destekleyin. Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!