Sıcak Gelişme: Fiziki Teslimli Bitcoin ETF’leri Piyasaya Sürüldü Ama Bakkt Tarafından Değil

Bakkt tarafından duyurulmasıyla kripto para topluluğunda büyük heyecan yaratan Bitcoin fiziki vadeli işlem sözleşmeleri, geçtiğimiz ay CFTC’den onay alan LedgerX tarafından piyasaya sürüldü


Bakkt tarafından duyurulmasıyla kripto para topluluğunda büyük heyecan yaratan Bitcoin fiziki vadeli işlem sözleşmeleri, geçtiğimiz ay CFTC’den onay alan LedgerX tarafından piyasaya sürüldü. LedgerX cephesinden dün yapılan açıklamada fiziki vadeli işlem sözleşmelerinin Omni adlı platformda yayınlandığı bildirildi.

CBOE ve CME’deki Vadeli İşlem Sözleşmeleri

Kripto para piyasası vadeli işlem sözleşmeleriyle ilk olarak 2017 yılında tanıştı ancak fiziki teslimli ETF’ler CBOE ve CME gibi borsaların sunduğundan oldukça farklı. Öyle ki CME borsasında işleme açık vadeli işlem sözleşmesi, Bitcoin fiyatına göre işlem görse de vade sonunda Bitcoin transferi değil, nakit alışverişi transferi. Bu nedenle CME’nin vadeli işlem sözleşmelerinde herhangi bir şekilde Bitcoin’le organik bir bağ söz konusu değil.  Fiziki Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerindeyse vadenin sonunda doğrudan Bitcoin’in kendisi transfer ediliyor.

Bakkt ve Fiziksel Vadeli İşlem Sözleşmeleri

LedgerX, şu anda fiziki vadeli işlem sözleşmelerini sadece ABD ve Singapur’da kullanıma sundu. Birçok şirketin hatta Bakkt’ın fiziki vadeli işlem sözleşmelerini piyasaya sürmeyi planladığı biliniyor ancak şu ana kadar bunu başaran tek şirket LedgerX oldu. Bakkt’ın ise fiziki teslimli vadeli işlem sözleşmelerini ne zaman piyasaya süreceği henüz belli değil.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Bu yazıyı sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak çalışmalarımızı destekleyin. Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!