“FED’in Para Politikaları Bitcoin’i Olumlu Etkiliyor”

Kripto para piyasasının en önemli isimlerinden Fundstrat Global’in kurucusu Tom Lee, FED’in  faiz indirimine gitmesinin Bitcoin için olumlu bir hamle olduğunu düşünüyor


Kripto para piyasasının en önemli isimlerinden Fundstrat Global’in kurucusu Tom Lee, FED’in  faiz indirimine gitmesinin Bitcoin için olumlu bir hamle olduğunu düşünüyor.

Piyasalar Bitcoin’i Etkiliyor

Tom Lee, yakın zamanda Fox Business’a  verdiği özel bir röportajda kripto para piyasasına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Yakın zamanda geleneksel finans piyasalarındaki  gelişmelerin kripto para piyasasını da etkilediğini iddia eden Tom Lee, geleneksel finansal piyasalarla kripto para piyasası arasında bir bağ olduğunu düşünüyor.

FED’in Faiz İndirimi

Lee, kripto para piyasasının gidişatına yön veren gelişmeler arasında başta FED olmak üzere merkez bankalarının para politikaları bulunuyor. Fox Business’a verdiği demeçte FED’in faiz indirimine gitmesini kripto para piyasasının geneli için olumlu bir gelişme olduğunun altını çizen Lee’ye göre FED’in bu politikaları kripto para piyasasına giriş yapan yatırımcı sayısının da artmasına yol açıyor.

Bitcoin 20 Bin Doları Görecek Mi?

Lee, insanların geleneksel piyasalarda gerçekleşmesi olası kötü olaylardan korumak için kripto para piyasasına akın etmeye başladığını belirtiyor. Kripto para piyasasının geleceğinden oldukça umutlu olduğunu kaydeden Lee, Bitcoin için yıl sonuna kadar 20 bin dolar seviyesine işaret etti.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Bu yazıyı sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak çalışmalarımızı destekleyin. Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!