SON DAKİKA: VanEck, SolidX’in Bitcoin ETF’i Bu Hafta Piyasaya Sürülecek!

Kripto para topluluğunun bir yılı aşkın süredir merakla beklediği Bitcoin ETF’lerinde sona gelindi


Kripto para topluluğunun bir yılı aşkın süredir merakla beklediği Bitcoin ETF’lerinde sona gelindi. Uzun süredir ETF başvurularını onaylamayan ve ertelemeyi ya da reddetmeyi tercih eden SEC’ten henüz sevindirici haber gelmese de düzenlemelerin etrafından dolaşacak şekilde ETF’leri bir şekilde piyasaya sürmenin bir yolunu buldu.

Bitcoin ETF’leriyle sık sık gündeme gelen VanEck ve SolidX adlı şirketler bu hafta içerisinde Bitcoin ETF’lerinin sadece kurumsal yatırımcılara açık bir sürümünü piyasaya süreceklerini duyurdu.

The Wall Street Journal’a göre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun Salı günü yayınladığı “olağandışı” düzenleme Kural 144A altında, menkul kıymetlerin “nitelikli kurumsal alıcılara” satılmasına olanak sağlıyor.

VanEck-SolidX Bitcoin ETF kararını birkaç kez erteleyen SEC ise sürekli ABD’deki herhangi bir Bitcoin ETF’inin dolandırıcılık ve manipülasyona maruz kalabileceğine ilişkin endişelerini sürekli dile getiriyor.

144A kuralına göre çıkarılması durumunda, VanEck-SolidX Bitcoin ETF’leri bireysel yatırımcılar için değil sadece finansal riskten korunma fonlarına, brokerlara ve banka gibi kurumlara açık olacak.

VanEck ve SolidX şirketlerine göre Bitcoin ETF’lerinin bu sınırlı versiyonu ETF’lerin ABD’de çalışabileceğinin bir kanıtı olacak.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Bu yazıyı sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak çalışmalarımızı destekleyin. Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!