BitMEX CEO’su Arthur Hayes Işığı Yaktı: 20 Bin Dolar Seviyelerine Hazırlanın!

Popüler kaldıraçlı kripto para borsası BitMEX‘in CEO’su Arthur Hayes, ABD merkez bankası FED‘in aldığı acil durum önlemlerinin çok kısa süre içinde Bitcoin’i 20 bin dolara taşıyabileceğini iddia etti


Popüler kaldıraçlı kripto para borsası BitMEX‘in CEO’su Arthur Hayes, ABD merkez bankası FED‘in aldığı acil durum önlemlerinin çok kısa süre içinde Bitcoin’i 20 bin dolara taşıyabileceğini iddia etti.

FED 2008’i Anımsatıyor

BitMEX’in CEO’su Arthur Hayes, 18 Eylül’de kişisel Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımda FED’in aldığı parasal genişleme (QE) kararının itibari para birimlerine olan inancı azaltacağını iddia etti.

Hatırlanacağı üzere FED geride bıraktığımız günlerde hedefini aşmış borçlarda faiz indirimine gitmişti. Bu nedenle düşüncelerini paylaşmak için Twitter’a giden Hayes şunları kaydetti:

Parasal genişleme kapıda. FED’in aklı başına gelecek. İşte o zaman Bitcoin’de 20 bin dolara hazırlanın!

FED’in bu parasal genişleme hamlesi, 2008’deki ekonomik kriz sonrası yapılan ilk acil durum müdahalesi olarak göze çarpıyor. FED’in yanı sıra Avrupa Merkez Bankası (ECB) de parasal genişleme adımları atıyor. 2008‘deki ekonomik krizle birlikte piyasaya sürülen Bitcoin henüz aynı büyüklükte bir kriz görmese de önde gelen kripto para biriminin politik ve ekonomik belirsizliklerden fayda sağladığı açıkça göze çarpıyor.

Haftalık Teknik Analizlerimize Göz Atmak İster Misiniz?

Bu yazıyı sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak çalışmalarımızı destekleyin. Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!