Bakkt’ın İlk Saatlerinde Kaç BTC’lik İşlem Yapıldı?

Intercontinental Exchange’in (ICE) bugün itibariyle faaliyetlerine başlayan Bakkt fiziksel vadeli işlemler platformunun ilk saatlerindeki işlem hacmi 18 BTC olarak kaydedildi

Kripto para rehberleri

Intercontinental Exchange’in (ICE) bugün itibariyle faaliyetlerine başlayan Bakkt fiziksel vadeli işlemler platformunun ilk saatlerindeki işlem hacmi 18 BTC olarak kaydedildi.

TSİ 03:00’da resmen açılan platform uzun süredir kripto para yatırımcıları tarafından merakla bekleniyordu. Yaklaşık 1 yılı aşkın coşkulu bekleyişin ardından fiziksel teslimli Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerini piyasaya süren Bakkt’ın şu ana kadar Bitcoin fiyatına olumlu etki ettiği görülmüyor.

CME‘nin Bitcoin vadeli işlemlerinin ilk haftasında yaklaşık 460 milyon dolarlık işlem yapılmıştı,  platformun mevcut hacmi ise 700 milyon dolar seviyesinde. Van Eck’in geride bıraktığımız haftalarda piyasaya sürdüğü sahte ETF‘ler ise ilk haftasında sıfır çekmişti. Kripto para analisti Ari Paul fiziksel teslimli Bitcoin ETF’lerine ilişkin düşüncelerini paylaştı. Paul’un açıklamalarından bir kesit şu şekilde:

Bakkt’ın Bitcoin ETF’leri fiziksel teslimli oldukları için muhtemelen yavaş yavaş büyüyecekler. CME’nin Bitcoin ETF’leri ilk piyasaya sürüldüğünde doğru  şirketle çalışan herkes açılışta işlemlere başlayabiliyordu. Ben fiziksel teslimli Bitcoin ETF’lerinin yavaş ilerleyeceğini düşünüyorum.

Bakkt’ın faaliyetlerine resmen başlamasına rağmen Bitcoin haberimizin hazırlandığı sırada 9.952 dolardan işlem görüyordu.

Haftalık Teknik Analiz Serimize Göz Attınız Mı?

Bu yazıyı sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak çalışmalarımızı destekleyin. Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!