Önde Gelen Kripto Para Şirketinin Kurucu Ortağı Almanya’da Tutuklandı

Kripto para sektörünün ünlü madencilik şirketlerinden biri olan NiceHash’in kurucu ortağı ABD’nin talebi doğrultusunda tutuklandı


Kripto para sektörünün ünlü madencilik şirketlerinden biri olan NiceHash’in kurucu ortağı ABD’nin talebi doğrultusunda tutuklandı. ABD’de milyonlarca dolarlık hırsızlık yapan bir suç örgütüne üye olduğu gerekçesiyle hakkında tutuklama emri bulunan Matjaz Skorjanc geride bıraktığımız hafta başında Almanya’da yakalandı.

Slovenya merkezli yerel medya organı 24UR.com’un yer verdiği haberde Matjaz Skorjanc’in ABD’de Darkode adlı yasadışı forumu kurarak 2008-2013 yılları arasında işletmekten ve dünyanın een büyük botnetlereinden biri olan Mariposa’yı geliştirmek suçlarından aranıyordu. Matjaz Skorjanc’in kurduğu Darkode’u Europol bugüne kadarki en organize siber suç forumu olarak adlandırıyor.

Daha önce Mariposa’yı geliştirmek suçundan 5 yıl hapis yatan Matjaz Skorjanc 2017’de tahliye edilmişti. 24UR.com, suçlu bulunması halinde Matjaz Skorjanc’in 50 yıla varan hapis cezasıyla karşı karşıya kalabileceğini iddia ediyor.

İlginizi Çekebilir

Bu yazıyı sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak çalışmalarımızı destekleyin. Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin ve Telegram kanalımıza katılın