Sıcak Gelişme: SEC Bitwise ETF’ine İlişkin Nihai Kararını Verdi

SEC, uzun süredir merakla beklenen ETF kararını uzun ertelemeler sonunda verdi


SEC, uzun süredir merakla beklenen ETF kararını uzun ertelemeler sonunda verdi. Dün Türkiye saati ile gece geç saatlerde yapılan açıklamada SEC, Bitwise’ın Bitcoin ETF başvurusunu reddettiğini duyurdu.

Kararın Gerekçesi

9 Ekim gecesi SEC’in yayınladığı bilddiride Bitwise Asset Management ve NYSE Arca Bitcoin ETF başvurularının gerekli yeterlilikleri karşılamadığı kaydedildi. SEC söz konusu kararına gerekçe olarak ETF başvurularının olası piyasa manipülasyonuna karşı gerekli yeterlilikleri karşılamadığını belirtti.

SEC’in geçtiğimiz Bitcoin ETF’lerini reddetme gerekçesi olarak da piyasadaki manipülasyon ve hileli faaliyet endişelerini öne sürmüştü.

Bitwise, regülatöre piyasa manipülasyonu ve sahtekarlık faaliyeti ile ilgili konuların ele alınabileceğini güvence altına almaya çalıştı, “gerçek” bitcoin piyasası olarak gördükleri hakkında bir dizi rapor yayınladı ve piyasa faaliyetinin düzenlenmiş bitcoin vadeli işlem piyasaları ile sıkı bir şekilde korele olduğunu gösterdi.

Çarşamba günkü açıklamanın ardından, SEC’in şu anda önünde bulunan ve Wilshire Phoenix ve NYSE Arca tarafından sunulan Bitcoin ETF başvuruları bulunuyor.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Bu yazıyı sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak çalışmalarımızı destekleyin. Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin ve Telegram kanalımıza katılın