“ABD-Libra Savaşının Kazananı Çin Olur”

Facebook’un kripto para projesi Libra’nın bir numaralı ismi David Marcus, ABD’li regülatörlerin kendilerine yönelik sert tutumunu eleştirdi


Facebook’un kripto para projesi Libra’nın bir numaralı ismi David Marcus, ABD’li regülatörlerin kendilerine yönelik sert tutumunu eleştirdi. Marcus, ABD’nin Facebook’un kripto para projesi Libya’yı engellemesinin Çin’e fayda sağlayacağını dile getirdi.

Marcus, Çin’in ABD’li yetkililer için tamamen erişilemez bir sisteme sahip kripto para projesi üzerinde çalıştığını belirtiyor. Bu nedenle David Marcus ABD’li regülatörlerin Libra’ya yönelik tutumunun Çin’e büyük kazanç sağlayacağı konusunda Washington hükümetine uyarılarda bulundu.

”Eğer onlara bir cevap vermemezseniz Çin 5 yıl içerisinde Çin’in kripto para birimi ve Blockchain altyapısı tüm dünyayı saracak”

Libra’nın duyurulmasıyla 2017’de başladığı kripto para odaklı çalışmalarını hızlandıran Çin Merkez Bankası yetkilileri bu hamlelerinin sebebinin ise Libra’nın ABD dolarının hakimiyetini dünyanın dört bir yanında arttırmasına engel olmak olduğunu açıklamıştı.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Bu yazıyı sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak çalışmalarımızı destekleyin. Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin ve Telegramkanalımıza katılın