Binance CEO’su Changpeng Zhao: Bitcoin Sınırsız Fiyat Potansiyeline Sahip

Binance’in CEO’su Changpeng “CZ” Zhao Bitcoin’in (BTC) sınırsız bir fiyat potansiyeli olduğunu belirtti


Binance’in CEO’su Changpeng “CZ” Zhao Bitcoin’in (BTC) sınırsız bir fiyat potansiyeli olduğunu belirtti. Zhao, Bitcoin’e ilişkin yaptığı açıklamada lider kripto paranın sınırlı arzının, nominal fiyatı kısıtlamadığına inandığını kaydetti.

https://twitter.com/cz_binance/status/1206416065095299073?s=20

    Matematiksel olarak konuşursak, #Bitcoin’in sınırlı arzına rağmen fiat’a karşı sınırsız bir büyüme potansiyeline sahip. Neden mi? Bitcoin arzı sınırlı olabilir ancak fiat arzı sınırsız.

Bitcoin’in önceden belirlenmiş bir fiyatı veya “adil” değerini belirleyebilecek herhangi bir temeli yok. Bu nedenle Bitcoin,  tahminde bulunulabilecek bir nominal değere sahip değil.

Bitcoin Fiyatı

Ancak BTC fiyatı aynı zamanda küresel finans boyutuna ve yerel fiyat mekanizmalarına bağlı. Örneğin Bitcoin, yüksek enflasyon nedeniyle Venezuela, İran ve Arjantin gibi ülkelerde insanların paralarının değerini korumak için Bitcoin’e akın ettiğini görüyoruz. Bu tür nedenlerden ötürü Bitcoin’de ani yerel fiyat artışlarına şahitlik ediyoruz. Ülkemizde de geçtiğimiz yıllarda doların ateşinin iyice artması sonucunda başta Bitcoin olmak üzere kripto paralara yönelik ciddi bir talep artışı yaşanmıştı.

Bitcoin’ın tüm dünyada yaygın benimsenmesi, fiyatı olağanüstü seviyelere ulaştırabilir. Ancak o zamana kadar fiyat oldukça değişken olmaya devam edecek ve kısa vadeli spekülasyonların ve manipülasyonların etkisinde kalacak.