Çin Bitcoin ve Kripto Para Borsaları Konusunda Bir Kez Daha Uyardı

Doğu Çin’in Shandong eyaletindeki bir liman kenti olan Weihai, yatırımcılar için sert bir uyarıda bulundu

Çin kripto para

Doğu Çin’in Shandong eyaletindeki bir liman kenti olan Weihai, yatırımcılar için sert bir uyarıda bulundu: Gerçekten Blockchain yeniliklerine yatırım yaptığınızdan emin olun Blockchain maskesinin ardında saklanan kripto paralara değil. Weihai Yerel Mali Denetleme ve İdaresi, yetkililerinin yaptığı açıklamada, Cuma günü yatırımcıların daha yatırımları konusunda temkinli olmaları gerektiğini belirtildi. Bunun nedeni olarak ise ülkedeki yasadışı kripto para alım satımı faaliyetlerinde yaşanan artış gösterildi.

Kripto para alım satımı ve ICO’lar Çin’de 2017’den bu yana yasa dışı, ancak Blockchain Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinpin tarafından teşvik ediliyor. Bununla birlikte, hükümet, çoğu Blockchain şirketinin korsanlık yaparak kripto para borsası başlattığını ve merkezsiz token satışlarıyla para topladığını iddia ediyor. Weihai yetkilisi, Ülkedeki bazı şirketlerin Blockchain’in arkasına saklanarak insanlardan yatırım topladığını ve bunun karşılığında token dağıttığını açıkladı.

Açıklamada, polis departmanı ile Çin Bankacılık ve Sigortacılık Düzenleme Komisyonu da dahil olmak üzere diğer yerel makamların yasadışı ICO’lar ve kripto borsalarına yönelik soruşturma başlatacağı doğrulandı.