SICAK GELİŞME: Türkiye’nin İlk Finansal Blockchain Ağı Faaliyete Geçti

Borsa İstanbul’a bağlı Takasbank, Türkiye’nin ilk finansal Blockchain ağını faaliyete geçirdi


Borsa İstanbul’a bağlı Takasbank, Türkiye’nin ilk finansal Blockchain ağını faaliyete geçirdi. Takasbank bugün yaptığı basın açıklamasıyla Blockchain tabanlı dijital varlık transfer uygulamasını ve altına dayalı BiGA isimli dijital varlığı tanıttı. BiGA, Borsa İstanbul kasalarındaki fiziksel her bir gram altın”a sabitlenecek.

Şirket cephesinden yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Blokzincir teknolojisi üzerine yapılan çalışmaların ilk ürünü olarak; dayanağı fiziksel altın olan ve dijital bir varlığa çevrilebilen altının blokzincir teknolojisi ile zaman kısıtı olmaksızın kişiden kişiye transferine imkan tanıyan ve marka adı ‘BiGA Dijital Altın’ olan projemizin uygulamaya geçişini duyurmanın ve Borsa İstanbul Grubu’nun bir üyesi olarak, ülkemiz ekonomisine yerli ve milli bir uygulamanın daha eklenmesinin haklı gururunu ve sevincini yaşıyoruz.”

BiGA Dijital Altın

‘BiGA Dijital Altın’ projesi bugün itibariyle kullanıma alındı ve projeye ilk etapta Ziraat Bankası, Vakıfbank, Garanti BBVA, Albaraka Türk Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası ve Ziraat Katılım Bankası katılım sağladı. Söz konusu gelişmeyle birlikte altın bakiyeleri katılımcı bankalar arasında 7/24 transfer edilebilecek.