Kripto Dünyasının Ünlü İsimlerinden Altcoin Yatırımcılarını Kızdıracak Açıklama!

Bitcoin altyapı şirketi Blockstream’in CEO’su Adam Back, geçtiğimiz günlerde Bitcoin’in tek gerçek kripto para birimi olduğuna yönelik bir beyanda bulundu. Bu açıklama, kripto para sektöründe büyük bir yankı uyandırırken birçok isim de bu görüşü destekleyici açıklamalar yaptı....

altcoin-yatirimcilari-kizabilir

Bitcoin altyapı şirketi Blockstream’in CEO’su Adam Back, geçtiğimiz günlerde Bitcoin’in tek gerçek kripto para birimi olduğuna yönelik bir beyanda bulundu. Bu açıklama, kripto para sektöründe büyük bir yankı uyandırırken birçok isim de bu görüşü destekleyici açıklamalar yaptı. Back, kripto para birimi kavramının temsil edildiği tek projenin Bitcoin olduğunu düşünüyor. Altcoin destekçileri bu yoruma katılmasalar da Back gibi düşünenlerin sayısı oldukça fazla.

Ünlü CEO, geçtiğimiz ay Bloomberg’e verdiği bir röportajda Bitcoin fiyatının önümüzdeki beş yıl içinde 300 bin dolara ulaşacağını iddia etmişti. Bu fiyat tahmini BTC’nin şu anki fiyatından neredeyse yüzde 3.000 daha fazla bir fiyat artışına tekabül ediyor. Back’in bu tahmini Bitcoin’e ne kadar güvendiğinin de bir kanıtı olarak gösterilebilir.

Altcoin Asla Bitcoin İle Yarışamaz

Adam Back’in bu tartışma yaratan söylemlerini destekleyen birçok ünlü isim de bulunuyor. Örneğin ünlü medya çalışanlarından Max Keiser, son zamanlarda altcoin projelerinin değersiz olduğu görüşünü çok daha sık dillendirmeye başladı:

“Bitcoin’in henüz yapmadığı veya kısa sürede yapabileceği şeyleri yapacak bir altcoin projesi yok. Altcoin destekçileri gerçekler karşısında kulaklarını kapatıyor. Fakat madencilik oranı, piyasa değeri, işlem hacmi nereden bakarsanız bakın tüm kripto pazarının %99’unu Bitcoin oluşturuyor.”