Wanchain (WAN) Nedir? Nasıl Çalışır?

Wanchain, farklı blok zincirleri arasında çapraz zincir transferleri uygulayarak yeni bir dijital varlık finansal pazarı yaratıyor

wanchain-nedir

Wanchain, farklı blok zincirleri arasında çapraz zincir transferleri uygulayarak yeni bir dijital varlık finansal pazarı yaratıyor. Şu anda ekosistemde bulunan çeşitli kripto paralar, tokenlar ve blok zincirlerinin sayısıyla, aralarında değer alışverişi yapmanın şu anda etkili ve merkezi olmayan bir yolu yok. Bağımsız bir blok zinciri olan Wanchain, bu varlıkları takas etmek için bir çerçeve sağlamak üzere bağımsız zincirlerin hesaplarını birbirine bağlar.

Platform sadece döviz transferleri için değildir. Akıllı sözleşmeler, gizlilik koruma protokolleri ve yerel Wancoin (WAN) tokenı aracılığıyla, sayısız finansal uygulama oluşturmak için Wanchain’i kullanabilirsiniz.

Wanchain Nasıl Çalışır?

Wanchain, Ethereum’dan çatallanmış olmasına rağmen tamamen ayrı bir blok zincirdir. Buna ek olarak Wancoin (WAN) bir ERC20 tokenı değildir. Platformun pek çok parçası var, ancak zincirler arası iletişim protokolü hepsinin arkasındaki omurgadır.

Zincir-Arası Protokolü

Zincirler arası iletişim protokolü, Wanchain ve diğer zincirler arasında veri aktarımı için bir yol sağlar. Protokolün üç işlevsel modülü vardır:

Kayıt modülü: Bir işlemin kaynaklandığı zinciri ve aktarılan varlığı kaydeder

Zincir arası işlem veri aktarım modülü: Wanchain’e zincirler arası işlem talebini başlatır, doğrulayıcı düğümün başarılı olup olmadığını onaylar ve doğrulayıcı düğümden orijinal zincire yasal işlemi kolaylaştırır

İşlem durumu sorgu modülü: İşlemin durumunu izler

Temelde, zincirler arası iletişim protokolü, varlıkları Wanchain ile takas etmenize olanak sağlamak için akıllı sözleşmelerden yararlanır.

Wancoin (WAN) Nedir?

Wancoin (WAN), Wanchain’in yerel tokenıdır. İşlemler belirli miktarda WAN tüketir ve işlem yaparken zincirler arası doğrulama düğümlerine WAN güvenlik depozitosu ödemeniz gerekir.

Ekip, ICO’ları sırasında 120.000 ETH’nin biraz üzerine çıkmak için 107.1 milyon token sattı. Bu tokenlar arzın %51’ini oluşturuyor. Ekip, ICO fonlarını şu şekilde kullanıyor:

Yüzde 60: Araştırma ve geliştirme
Yüzde 10: Topluluk geliştirme
Yüzde 10: Pazarlama
Yüzde 10: Altyapı
Yüzde 10: Günlük işlemler

Wanchain Ekibi ve İlerlemesi

Wanchain Vakfı, esas olarak Singapur dışında faaliyet gösteren kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Ancak aynı zamanda Austin, Texas’ta önemli bir varlığı vardır.

Wanchain, blockchain alanında saygın bir oyuncu olan Jack Lu tarafından kuruldu. Lu, mevcut görevinden önce Factom’u kurdu ve bir blockchain uygulama geliştirme şirketi olan Wanglu Tech’i kurdu. Wanglu Tech, açık kaynaklı Wanchain projesine birincil katkıda bulunanlardan biridir.

Dustin Byington daha önce Wanchain Başkanı olarak görev yaptı. Byington, 2014 yılında Bitcoin College’ı kuran ve aynı zamanda makineler arasında uygulamaları güvenli ve tutarlı bir şekilde çoğaltmak için bir yazılım mekanizması olan Tendermint’in kurucu ortağıdır. Byington ayrıca, blockchain girişimcilerini geliştiricilerle buluşturan bir platform olan Satoshi Talent’in de kurucu ortağıdır.

Mayıs 2018’de Byington, TWO12’yi başlatmak için Wanchain Vakfı’ndan ayrıldı. Yeni şirket hakkında çok fazla bilgi yok. Ancak, Wanchain ekosisteminin bir parçası olacak gibi görünüyor.

Wanchain ekibi, Ocak 2018’de ana ağını başlattı. Temmuz 2018’de Wanchain 2.0’ı yayınladılar. Bu sürüm, en önemlisi Ethereum ile birlikte çalışabilirliği içeriyordu. Wanchain’in yol haritasındaki bir sonraki önemli kilometre taşı, Bitcoin ile birlikte çalışabilirlik sağlayan 3.0 sürümüdür. Daha sonra özel zincirlerle entegrasyon ile 4.0 sürümü var.

Wanchain Vakfı, Temmuz 2017’de bir blockchain hızlandırıcısı olan WanLabs’ı duyurdu. Hızlandırıcıya en az altı proje katıldı, ancak ilk duyurudan bu yana önemli bir güncelleme olmadı ve WanLabs web sitesi artık mevcut değil.

Rekabet

Wanchain, tüm finans piyasasına hitap ettiği için, rakip olarak değerlendirebileceğiniz pek çok başka proje var. Ripple ve Stellar, finans kurumlarıyla yoğun bir ilişki içinde oldukları için projeye en çok benzeyenler olabilir. Wanchain kullanarak merkezi olmayan uygulamalar oluşturabildiğiniz için, Ethereum bir rakip olarak bile kabul edilebilir.

Wanchain, bütün bir finansal ekosistem oluşturmak için diğer birçok büyük projenin işlevselliğini birleştirmesi bakımından benzersizdir. Ayrıca anonim akıllı sözleşmeler sağlamak için ring signatures ve tek seferlik adresleri kullanan birkaç projeden biridir. Enigma diğerlerinden biridir.

WAN Nereden Alınır?

Modern dünyanın bankası olmayı hedefleyen kripto para kullanıcılarına kredi çekme, ödeme yapma ya da yatırım gibi çeşitli finansal hizmetleri sağlamayı planlıyor. Ayrıca kullanıcılarının gizliliğini de göz önünde bulunduran Wanchain tamamen imzasız işlemler yapılmasını sağlıyor.

Binance, Bitcoin ve Ethereum ile bir ticaret çifti olarak WAN’ı destekler. Ayrıca XRP ile Bitrue’da WAN satın alabilirsiniz.

WAN Nerede Saklanır?

WAN’ınızı Wanchain tarafından sağlanan cüzdanda saklamalısınız. Windows, Mac ve Linux işletim sistemlerinde mevcuttur. Şu anda yalnızca WAN ve ETH tutmasına rağmen, yakında birden çok ek para birimini destekleyecektir.

Ek olarak, Wanchain cüzdanını Trezor veya Ledger donanım cüzdanlarıyla birlikte kullanabilirsiniz.

Wanchain: Sonuç

Wanchain, finans endüstrisini özel, zincirler arası akıllı sözleşmeler yoluyla merkezden uzaklaştırmayı hedefliyor. Bu teknoloji ile işletmeler aşağıdakiler için blok zinciri uygulamaları oluşturabilir:

Borçlanma ve borç verme
Ödemeler
İşlemler ve değişimler
Yatırım ve finansman
Artı, birçok başka finansal hizmet.

Bu zorlu bir proje olmasına rağmen, ekibin yatırımcılara başarabileceklerine dair güven vermesi gereken bir sicili var. Ana ağ V2 zaten üretimde olduğundan, Wanchain, diğer blok zinciri projelerinin çoğunun önünde. Wanchain’in ilerleyen finansal uygulamalar için yeni standart haline gelip gelmeyeceğini sadece zaman gösterecek.