Nuls (NULS) Nedir? Yeni Başlayanlar İçin Temel Rehber

Singapur merkezli bir proje olan NULS, kurumsal çözümler için kullanılabilecek oldukça uyarlanabilir bir blok zinciri geliştirmeye çalışıyor

NULS-nedir-yeni-baslayanlar-icin-temel-rehber

Singapur merkezli bir proje olan NULS, kurumsal çözümler için kullanılabilecek oldukça uyarlanabilir bir blok zinciri geliştirmeye çalışıyor. Peki bu projenin gerçekten güçlü beklentileri var mı?

Bu rehber yazımızda Nuls projesine derinlemesine bir giriş yapacağız ve size Nuls teknolojisi, ekip ve kullanım örnekleri hakkında bilmeniz gerekenleri vereceğiz. Ayrıca bazı artı ve eksilerin yanı sıra uzun vadeli NULS tokenı potansiyeline de bakacağız.

Nuls (NULS) Nedir?

Nuls, modülerlik ve alt zincir çalışabilirliği özelliklerine sahip bir blok oluşturarak böylece blok zincirlerinin karşılaştığı sorunları çözmeye çalışıyor. İşlevsel modüllerin ve mikro çekirdeklerin iki parçalı tasarımı, hem temel bir ağ mekanizması hem de blok zinciri için bölümlere ayrılmış özellikler sağlayacaktır.

Esasen bu durum, düşük kuplaj ve yüksek uyum programlama uygulamalarına bağlı kalarak, blok zincirine ölçeklenebilirlik ve ekstra güvenlik sağlamalıdır. Blok zinciri modüler olacak şekilde tasarlandığından, sistem çalışırken takılabilir hale gelir ve modüllerin herhangi bir zamanda eklenmesine veya çıkarılmasına izin verir.

Bu açık kaynaklı proje, özelleştirilebilir altyapısı aracılığıyla geliştiricilere esneklik sağlayacaktır. Nuls, zincirler arası fikir birliği, çok zincirli bir mekanizma ve akıllı sözleşme desteğini içeriyor. Nuls, güvenilir ve merkezi olmayan bir ortam yaratmanın yanı sıra, kullanıcıların zinciri kendi ihtiyaçlarına göre özelleştirmesine de olanak tanımasıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Ağ ve blok zinciri, hâlâ kriptografi, fikir birliği mekanizmaları, depolama ve akıllı sözleşmeler gibi tüm karmaşık blok zinciri kavramlarını kullanıyor. Bu şekilde Nuls, tüm beceri düzeylerine göre geliştiriciler için basit ve erişilebilir kalırken gerçek dünyadaki sorunları da çözmeye çalışıyor. Özelleştirilebilir modülleri kullanmak, geliştiricilere teknolojik karmaşıklığın kısıtlamaları olmadan geliştirme özgürlüğü veriyor. Nuls ayrıca, daha hızlı yayılmasına yardımcı olmak için blockchain teknolojisinin ticari kullanımlarını teşvik etmek için de çalışmaya devam ediyor.

Nuls Ne İçin Kullanılır?

Genellikle blok zinciri platformlarında olduğu gibi, NULS’un da kendine ait para birimi vardır. Bu para birimi NULS olarak da bilinir. Bu tokenlar, bu ağ üzerinde çalışan merkezi olmayan uygulamaları desteklemek, uygulamalar için ödeme yapmak, gelecekteki gelişmeleri desteklemek ve işlem ücretlerini ödemek için kullanılacaktır.

Nuls Alt Zincirleri

Bir alt zincir oluşturmak için geliştiricilerin önceden tanımlanmış bir miktarda NULS tokenı ödemesi gerekecektir. Bu, herhangi bir alt zincirin aslında Nuls alt zinciri olduğunu doğrulamaya hizmet edecek ve sağlıklı bir Nuls ekosistemini teşvik edecek.

Alt zincirler için ödenen tutar, zaman içinde NULS’un değişim değerine göre ayarlanacaktır. Bu ayarlama, alt zincirlerin maliyetini makul tutmayı amaçlamaktadır ve yine bu ayarlama topluluk oyu ile yapılacaktır.

Alt Zincir Para Birimleri ve Değişim

NULS tokenının ana zinciri güvence altına alması amaçlanmıştır, ancak her alt zincir kendi tokenını da destekleyebilecek. Bu alt zincir tokenları, NULS varlıkları olarak kabul edilir ve IOU varlıkları olarak verilir. Nuls sistemi, akıllı varlıklara ve akıllı varlıklardan dönüşüm sağlayacaktır.

Bir alt zincirin akıllı bir varlık ihraç etmesi gerekli değildir, ancak bunu yapmayı seçerse, bunun için belirli bir miktar NULS ödenmesi gerekecektir. Akıllı varlık oluşturulduğunda, kullanıcı akıllı varlığın başlangıç ​​oranını NULS tokenına ayarlayacaktır.

Aynı zamanda iki havuz oluşturulacak; bu havuzlar, bir akıllı varlık havuzu ve bir NULS sermaye havuzu. Oranları oluşturma sırasında sabitlenecek, ancak piyasa değerleri zaman içinde dönüşümü etkileyecektir. Dolayısıyla, akıllı varlık değeri yükselirse NULS sermaye havuzu, akıllı varlığın artan değerini desteklemek için daha fazla NULS gerektirecektir.

Bu, daha yüksek kaliteli projeler Nuls blok zincirinde alt zincirler oluşturdukça, NULS tokenleri için artan bir değerle sonuçlanmalıdır.

Proof of Credit (PoC) Konsensüsü

Nuls ana blok zinciri, Proof of Credit olarak bilinen benzersiz bir konsensüs mekanizması kullanır. PoC fikir birliği mekanizması, Nuls’un diğer öğeleri gibi modülerdir ve alt zincirler, gerektiğinde çekirdek işlevsel modüllerin yerini alabilecektir. Bu durum, kullanıcıların alt zincirleri için kuralları özelleştirmesine olanak tanır.

Proof of Credit konsensüs mekanizması , kullanıcıların bir ağ düğümünü çalıştırmak için belirli sayıda NULS tokenına kilitlemesi gereken Proof of Stake’e benzer şekilde çalışır. Bir düğümü çalıştırmak için gereken miktar, topluluk konsensüsü ile belirlenir ve bir kullanıcı bir düğümün çalıştırılmasını durdurmaya karar verirse, hemen kilidini açabilir ve NULS tokenlarına erişebilir.

Nuls Ekibi Kimlerden Oluşuyor?

Nuls’u geliştiren ve işleten ekip, kapsamlı blockchain deneyimi ve bilgisine sahiptir. Belki daha da önemlisi, blok zinciri teknolojisinin güvenini ve benimsenmesini artırmak için bir blok zinciri oluşturmada ortak bir felsefe ve amaca sahip olmalarıdır.

Nuls’un baş geliştiricisi ve kurucu ortağı ise, projeye 7 yıldan fazla programlama deneyimiyle gelen Jason Zhang.

Sonuç: NULS

Nuls, öncelikle geliştiriciler ve işletmeler için blockchain’i daha erişilebilir hale getirmeye odaklanmıştır. Bunu, modülerliği ve alt zincirlerin kullanımı yoluyla yapmaya çalışıyor ve blok zinciri projeleriyle ilişkili karmaşıklığı kırmayı ve aynı zamanda endüstrinin büyümesini engelleyen ölçeklenebilirlik sorununu çözmeyi umuyor .

Nuls, güveni daha basit hale getirecek ve blockchain teknolojisinin işletmeler tarafından benimsenme oranını artırmayı amaçlıyor. Ayrıca karmaşıklığı ortadan kaldırarak ve blok zinciri uygulamalarını programlama yeteneğine sahip geliştiricilerin arzını artırarak giriş maliyetini düşürecekler.

Hepsi birlikte ele alındığında, Nuls ekosistemi, gerekli çözümleri sağlayarak ve blok zinciri teknolojisinin kullanımını ve benimsenmesini artırarak geliştiricilere, işletmelere ve kripto para meraklılarına fayda sağlayacak gibi durmaktadır.