P00LS Token (00) Coin Nedir?

P00LS (00), merkezi olmayan bir kripto para borsasıdır


P00LS (00), merkezi olmayan bir kripto para borsasıdır. Topluluk odaklı bir anlayışa sahiptir. Genellikle yaratıcı kripto para birimlerine ev sahipliği yapar. Burada içerik oluşturucular ve markalar token’larını piyasaya sürmek için bir nevi ortaklık yapmaktadır. P00LS platformu, proje ekiplerini ve markaları kendi sosyal coinlerini topluluğa dağıtabilmeleri için destek vermektedir. Yani son derece geniş bir ekosistem söz konusudur. Zerozero pazarının birincil yerel varlığı 00 token olarak bilinmektedir. Bu coin, adeta platformun kalbi niteliğindedir. Token alım satım işlemlerinde projenin kripto para birimi olan 00 token kullanılmaktadır. 00 coine yalnızca giriş bileti olarak bakmamak gerekir. Token aynı zamanda tüm yaratıcı coinlerin ekosisteminde bir pay olarak görülmelidir.

00 Token Özellikleri

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi platformda tamamen topluluk söz sahibi denebilir. 00 token’ı elinde bulunduranlar Zerozero pazarında oy kullanma hakkına erişirler. Peki, bu oylamalar neleri kapsıyor? Projenin yaptığı ortaklıklar, güncellemeler ve entegrasyonları buna örnek olarak gösterebiliriz. Yani tüm geliştirmeler kullanıcıların oylarıyla şekilleniyor. Böylece son derece demokratik ve şeffaf bir ortam yaratılmış oluyor. 00 token’ın toplam arzı 1.000.000.000 olarak belirlenmiştir. Ekosisteme katkıda bulunanlar için coinlerin bir kısmı başlangıçta kilitlendi. Katkıda bulunan kullanıcılar hizmet sunmayı sürdürdükçe zaman içerisinde coinlerin serbest bırakılacağı ifade edildi. Stake edilen, yani kilitlenen token’lar platforma katkıda bulunanlara bir teşvik sağlar. Aktarılan bilgilere göre 00 coinler topluluk üyeleri arasında dağıtılacak.

Hangi Borsalarda Var?

00 coin ilk olarak Coinbase’de listelendi. Herkesin bildiği üzere Coinbase, küresel çapta en popüler kripto para borsalarından biri olarak faaliyet gösteriyor. Token buna ek olarak KuCoin, LBank ve Gate.io borsalarında da alım satıma açıktır. 00 coin tüm zamanların en düşük seviyesini 2022’nin ekim ayında 0,068 dolar ile kaydetti. Kısa süre içerisinde önemli bir sıçrayış yaşadı. Aynı ay içerisinde 1.66 dolarla tepe noktasına ulaştı. Ardından FTX çöküşü ve panik satışları nedeniyle piyasadaki düşüş eğiliminden nasibini alarak geriledi. Coinin maksimum arzı ve toplam arzı 1.000.000.000 00 olarak kayıtlara geçmiştir. 17 Kasım itibarıyla piyasa değeri açısından en değerli kripto para birimleri arasında 1429. Sırada yer almaktadır. Ayrıca coinin günlük 436.108,34 civarında bir işlem hacmi bulunuyor.