Denelle Dixon Kimdir?

Denelle Dixon, dijital para biriminden yasal para birimine transferlere izin veren sınır ötesi işlemler için açık kaynaklı bir blockchain ağı olan Stellar’ın büyümesini ve gelişimini desteklemiştir


Denelle Dixon, dijital para biriminden yasal para birimine transferlere izin veren sınır ötesi işlemler için açık kaynaklı bir blockchain ağı olan Stellar’ın büyümesini ve gelişimini desteklemiştir. Kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Stellar Development Foundation’ın (SDF) CEO’su ve İcra Direktörüdür.

SDF, 2014 yılında Ripple kurucu ortağı Jed McCaleb ve Avukat Joyce Kim tarafından kuruldu ve o zamandan beri IBM ve Franklin Templeton gibi büyük şirketlerin yanı sıra çok sayıda yeni girişimle ortaklık kurdu.

Dixon, Mayıs 2019’dan önce, Mozilla Corporation’ın işletme müdürü ve kurumsal sekreteri olarak görev yaparken, ilk olarak Eylül 2012’de genel hukuk müşaviri yardımcısı olarak katıldı. Ayrıca Yahoo’da stratejik kararları ve kıdemli hukuk direktörlüğü rolünü yürüttü. Dixon, California Üniversitesi, Davis’ten Lisans Diploması ve California Üniversitesi Hastings Hukuk Fakültesi’nden Hukuk Doktoru olan bir avukattır. Geçmişte, Amerika Birleşik Devletleri Hawaii Bölgesi Bölge Mahkemesinde de katiplik yapmıştır.

Stellar Development Foundation (SDF)

SDF, Dixon’un kontrolüne geçtiğinden beri, Stellar ağını desteklemek için çeşitli stratejik ortaklıklar ve yatırımlar yapıyor. 26 Şubat’ta SDF, 715.000 $ değerinde Enterprise Fund aracılığıyla DSTOQ Group’a yatırım yapıldığını açıkladı. 30 Nisan’da, kripto varlık risk yönetimi hizmetleri sunan Elliptic ile özel bir ortaklık imzalandı. Mayıs ayında SDF için iki önemli gelişme oldu: Abra, Blok zinciri arka ucu olarak Stellar’ı kullanan yeni nesil bir finansal platforma 5 milyon dolar yatırım yaptı ve SatoshiPay gibi bir platforma 550.000 dolarlık başka bir işletme fonu yatırımı duyurdu. SatoshiPay, dünya çapında anında ödemelerin yapılmasını sağlıyor.

Stellar ayrıca, Circle ve Coinbase tarafından ortaklaşa kurulan Merkez Konsorsiyumu tarafından yayınlanan bir token olan USD Coin için resmi blok zinciri olarak ilan edildi. Ekim ayında Dixon, maliyet verimliliği, yenilikçilik ve sınır ötesi ödemeler için sağlıklı bir rekabet ortamı yaratma konularına odaklanan bir IMF panelinin parçası olarak konuşma yapmak üzere davet edildi. Aralık ayının başında, Avrupa’nın en eski bankalarından biri olan Bankhaus von der Heydt, Almanya’nın önde gelen tokenizasyon ve dijital varlık saklama teknolojisi sağlayıcısı Bitbond ile Stellar blok zincirinde euro destekli bir stabilcoin olan EURB’yi çıkarmak için iş birliği yaptı. Stablecoin doğrudan Stellar’da bir bankacılık kurumu tarafından çıkarılacak.