Belçika Kripto Para Yatırımcılarını İzlemek İstiyor

Belçika Özel Vergiler Denetim Kurulu (STI) yabancı kripto para borsalarına yatırım yapmaya başlayan vatandaşların tespiti adına çalışmalara başladıklarını açıkladı


Belçika Özel Vergiler Denetim Kurulu (STI) yabancı kripto para borsalarına yatırım yapmaya başlayan vatandaşların tespiti adına çalışmalara başladıklarını açıkladı. Geçtiğimiz günlerde Finlandiya borsalarına yatırım yapan 4 yatırımcının 3’ünün Belçika vatandaşı olduğunun öğrenilmesi üzerine istihbarat birimleri ile birlikte Belçika Özel Vergiler Denetim Kurulu (STI) harekete geçti.

Yapılan araştırmalar ve çalışmalar ile ilgili olarak basında bilgi yer almazken, Belçika vatandaşlarının kripto para ve borsalar üzerinden kazandıkları gelirlerin %33 gibi bir kısmının ”dolaylı vergiler” adı altında devlete ödenme şartı olduğu yasaca belirlenmiş durumda. Yasalara uymayan vatandaşların cezalandırılması gündemde iken para cezası olarak yabancı borsa yatırımları yapanların derhal bunu yetkililere bildirmesi gerektiği açıklandı.

Yatırımcıları İzlemek İstiyor Olabilir

Dün ortaya çıkan bu haberlerin hemen ardından ise bugün Belçikalı yatırımcıları endişe sarmış durumda. BTC yatırımlarına devam eden yatırımcılar, Belçika hükümeti tarafından bu tür konuların izlenmemesi gerektiğini ve vergi alınmaması gerektiğini savunuyor. Başta yabancı borsalara yatırım yapanlar olmak üzere yerel yatırımcıların Belçika’da izlenme korkusu altında oldukları, bunu engellemenin yolunun ise hükümetin elinde olduğu gerçeği gün yüzüne çıkıyor.

[bitcointicker]