Tayvan Havayolları, Bitcoin İle Ödeme Kabul Etmeye Başladı

Tayvan Havayolları (FAT) açıklamasına göre ülkede ve dünyada öncü olmak için müşterilerinden Bitcoin ile ödeme almaya başladıklarını duyurdu


Tayvan Havayolları (FAT) açıklamasına göre ülkede ve dünyada öncü olmak için müşterilerinden Bitcoin ile ödeme almaya başladıklarını duyurdu. Uçuş öncesinde yapılan ödemeler için Bitcoin ile ödemeyi 18 yaş ve üzeri tüm yolcuların yapabilecek oldukları uyarısında bulunan Tayvan Havayolları, bu sayede ödeme yöntemlerine bir yenisini daha eklemiş oldu.

Asya bölgesinin en fazla beğenilen ülkelerinden birisi olan, ancak son dönemde Tayvan Kralı ile ilgili olarak yaşanan tartışmalar ile çalkalanan ülkede Bitcoin üretiminin düşük olduğu, yatırımcı sayısının ise ortalama seviyede olduğu tahmin ediliyor.

Türkiye’de ve Dünyada Örneği Görülmedi

Türkiye ve dünyada Bitcoin ile ödeme kabul eden tek havayolu olan Tayvan Havayolları‘nın bu sayede müşterilerinden yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Başta kripto para hırsızları olmak üzere birçok vakanın bu şekilde üzerinin örtülmesini engellemek için uçuş bilgilerinin tam ve eksiksiz olarak verilmesi gerekiyor. Bitcoin ile ödeme yapan yolcunun diğer yolculardan farksız olarak tüm bilgilerini doğru teyit etmesi durumunda nakit veya kredi kartı ile ödeme yapan yolcular gibi uçağa kabul edilecekleri duyurulmuş durumda.