Son Dakika: Güney Kore Hükümeti Memurlara Kripto Para Yasağı Getirdi

Son dakika Güney Koreli haber ajanslarında paylaşılmaya başlanan habere göre Güney Kore hükümetinin birkaç dakika öncesinde Güney Kore’de aktif görev alan memurların kripto paralar ile ilişkilerini sonlandırması konusunda uyarıda bulunduğu ve bu işlemlerin memurlar için bu...


Son dakika Güney Koreli haber ajanslarında paylaşılmaya başlanan habere göre Güney Kore hükümetinin birkaç dakika öncesinde Güney Kore’de aktif görev alan memurların kripto paralar ile ilişkilerini sonlandırması konusunda uyarıda bulunduğu ve bu işlemlerin memurlar için bu dakikadan itibaren yasak olacağı açıklandı.

Henüz daha tam detaylı bilgiler elimize ulaşmazken, kripto para yatırımı yapmayan ancak ödeme yöntemleri için veya ödeme konusunda kripto para ile ödeme yöntemlerinden ödeme yapan Güney Koreli memurlar hakkında toplu halde disiplin cezası uygulanacak olduğunu açıkladı.

”Hükümetin Bu Denli Yasak Getirmesi İlk Kez Görülmüştür”

Güney Koreli haber ajanslarından son dakika yayınlanan haberlerde Personel Daire Başkanlığı tarafından açıklanan yeni yasak kararının daha önce ülkede görülmemiş denli büyüklükte yasak olduğu doğrulandı. Bu yasak ile birlikte memurların bundan sonra daha fazla risk altında olduğu iddia edilmeye başlanırken, elinde kripto para yatırımları bulunan memurların ne yapacak olduğu ise merak konusu oldu. İlerleyen saatlerde ülkede kripto paralara sahip olan kişilerin endişe yaşaması şu aşamada olduğu gibi oldukça doğal.

Kore Mali İşlemler Komisyonu (FSC), Adil Ticaret Komisyonu tarafından son dakika yapılan basın açıklamasında ülkede bulunanların kripto paralar ile ilgili işlemlerden olabildiğince uzak durmaları öneriliyor.