Bitcoin Yapay Zeka Yazılımı Tarafından Üretilmiş Olabilir

Bitcoin hakkında YouTube üzerinden yayınlanan bir video ortalığı karıştırdı


Bitcoin hakkında YouTube üzerinden yayınlanan bir video ortalığı karıştırdı. Google’a ait olan YouTube üzerinden yayınlanan ingilizce videoda Bitcoin’in bir yapay zeka yazılımı tarafından yaratıldığı ve şimdilerde yapay zeka yazılımı tarafından otomatik olarak kontrol altında tutulduğu iddia edildi.

Dünyayı korkutan bu açıklamalar ile birlikte yapay zekaların insanlığın ekonomisini çökertebilecek olduğuna dair binlerce yorum yapıldı. Videoda Bitcoin‘in yaratılmasının ardından bir yapay zekalı yazılımın tüm sistemleri saniye saniye kontrol ettiği, saniyede 8.5 milyon karma işlemin ortaya çıktığı iddia edildi.

Tüm Dünyaya Yayıldı

Kripto paraların arkasında yönetici olup olmadığı, yapay zeka tarafından yönetilip yönetilmediği konusunda bilgisi olan devletin sadece ABD olduğu tahmin ediliyor. Ancak ABD yönetiminden ve kanun yapıcılar tarafından bu yönde açıklamalar yapılmaması ve hiçbir ülke tarafından Bitcoin’in yaratıcısının bulunamaması iddiaların daha güçlü hale gelmesini sağlıyor. Yapay zekalı robotlar veya sistemlerin direkt olarak bu tür işlemleri yapabilecek oldukları ve insanlığın gelecek yıllar içerisinde son derece büyük zorluklar ile karşı karşıya kalmalarına neden olabilecek olduğu tahmin ediliyor.

https://youtu.be/gK2jkkB2yyc