Bundeskbank: Kripto Paralar Yakından İncelenmelidir

Alman Bundesbank başkan yardımcısı Claudia Buch’ın yakın zamanda ifade ettiği açıklamalar Almanya’da kripto para kullanıcılarının hem tepkisini, hem dikkatini çekti


Alman Bundesbank başkan yardımcısı Claudia Buch’ın yakın zamanda ifade ettiği açıklamalar Almanya’da kripto para kullanıcılarının hem tepkisini, hem dikkatini çekti. Kripto paralar hakkında açıklamalarında sürekli olarak gelişen dünyada yeni kripto paralar ve yeni para birimlerinin çıktığını ve çıkabilecek olduğunu ifade ettiği belirtilen Buch’ın ”kripto paralar henüz finanse edilmediğinden dolayı geleceğe yönelik olarak tehdit olarak görmüyorum. Ancak kripto paralar üzerinden kara para aklama ve vergi kaçırma gibi işlemlere karşı önlemler alınmasını istiyorum” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Denetlemek Riskleri Beraberinde Getirecek

Sürekli olarak hükümetler ve banka yetkilileri başta olmak üzere ekonomi alanında kendisine yer bulan isimlerin ”kripto paralar denetlenmeli” açıklamaları ise yatırımcıları kızdıran bir detay. Zira kripto paraların denetlenmesi durumunda ortaya çıkacak olan açık ve boşluklar dolayısı ile gizlilik azalacak, buda Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine yatırım yapan yatırımcının gizlilik açısından yatırımlarını geri çekmesine neden olabilecek bir gelişme.

Kripto paralara yönelik olarak atılacak olan bu ve benzeri denetleme açıklamaları ve adımlarının Alman yatırımcıların hem ilgisini, hem tepkisini çekmesi ise yatırımcılar arasında dahi fikir ve düşünce farklılıklarını ortaya koyan bir detay.