Kripto Paralar G-20 Toplantısından Sonra Değer Kazandı

Bu yıl Arjantin‘de düzenlenen G-20 konferansında Bitcoin ve diğer büyük kripto para birimlerinin arkasında yatan teknoloji ve dev potansiyel, ülkelerin maliye bakanları ve merkez bankası yöneticileri tarafından resmen kabul edildi


Bu yıl Arjantin‘de düzenlenen G-20 konferansında Bitcoin ve diğer büyük kripto para birimlerinin arkasında yatan teknoloji ve dev potansiyel, ülkelerin maliye bakanları ve merkez bankası yöneticileri tarafından resmen kabul edildi.

Konferans kapsamında genel olarak kripto paraların lehine açıklamaların yapılması ve bildirilerin yayınlanması, borsalarda olumlu hava estirdi. 

G-20 ülkelerinin merkez bankalarının müdürlerinin katıldığı toplantının ardından yapılan resmî açıklamada yöneticiler “Kripto para birimlerinin üzerine inşa edildiği teknolojik inovasyonun hakkını teslim ediyoruz. Bunun finansal sistemin ve uluslararası ekonomik faaliyetlerin çok daha verimli, hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleşmesini sağlama potansiyeli olduğunu kabul ediyoruz” dedi.

Blockchain iyi, kripto paralar kötü!

Ancak kripto paraların kötü ellerde yanlış emeller için kullanılabileceğine de “Kripto varlıklar müşteri ve yatırımcıların mağdur olmasına yol açabilecek şekilde kullanılabiliyor. Piyasa bütünlüğünü sarsacak bu hareketler arasında vergi kaçırma, kara para aklama ve terörü finanse etme gibi suçlar yer alıyor” sözleriyle işaret edildi.

Yani bir manada kripto paraların üzerine inşa edildiği blockchain ağı övülürken, kripto paralar yerilmiş oldu.

Borsalarda genel bir toparlanma söz konusu

CoinMarketCap verilerine göre Bitcoin‘in fiyatı geçtiğimiz 24 saate kıyasla yüzde 6.7 oranında artış kaydederek 9 bin 126 dolara yükseldi. Pazar hacmi bakımından en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum‘un fiyatı ise yüzde 8.8’lik artışın ardından 582 dolara çıktı. Ripple‘ın fiyatı ise yüzde 2 artarak 0.71 dolara yükseldi.