Türkiye’de Bitcoin’e Vergi Geliyor!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, bugün açıklamalarında internet üzerinden ne yaparsa yapsın, ister sürekli, ister tek bir kerelik para kazanan vatandaşların vergi ödemesi gerektiğini açıkladı


Maliye Bakanı Naci Ağbal, bugün açıklamalarında internet üzerinden ne yaparsa yapsın, ister sürekli, ister tek bir kerelik para kazanan vatandaşların vergi ödemesi gerektiğini açıkladı. Sosyal medya fenomenlerinin ve YouTuber’lerin vergi ödemek zorunda olduğunu belirten Maliye Bakanı Naci Ağbal, bu konuda Türk hükümetinin asla taviz vermeyecek olduğunu ve tamamen özenle hazırlıkları yapılmış vergi yasalarına sahip olduklarını açıkladı.

Ağbal’ın sosyal medya üzerinden olsun, internet üzerinden olsun her alanda vergi alınacak olduğunu belirtmesi ise Bitcoin yatırımcılarını biraz korkuttu. Bitcoin üzerinden kazanç sağlayan ancak bunun vergisini vermeyen kullanıcılara yönelik olarak bir uyarı olarak görülen Ağbal’ın uyarıları sonrasında kripto para yatırımcıları vergi kaçırma yöntemleri ile ilgili olarak internet üzerinde araştırmalar yapmaya başladı.

Ağbal Ne Dedi?

Maliye Bakanı Naci Ağbal, “İster gerçek isterse sanal ortamda ticaret yapın, bugünkü kanunlarımıza göre vergi vermek zorundasınız. Bir kişi internette ister kendi sayfasına Reklam alsın isterse video çekerek tweet’ ler atıp oradan gelir elde etsin, bunlar eğer devamlılık arz ediyorsa ortada bir kazanç var demektir ve verginin ödenmesi gerekir. Vergi kanunlarımızda hiçbir boşluk yok, bunun adına ‘internet fenomeni’ deyin, ne derseniz deyin, ‘Bir şeyler yapıyorum da arada para kazanıyorum‘ diyorsa her para kazanan nereden kazanırsa kazansın vergisini ödeyecek.” dedi.

Önemli Uyarı: Türkiye’de resmi olarak henüz daha Bitcoin’e direkt olarak vergi geleceği açıklanmamış olduğu üzere, coinbilgi üzerinde paylaşılan tüm içeriklerde olduğu üzere üst düzey doğruluk kontrolü ilkemizdir. Ancak Bakan Ağbal tarafından ”BİR ŞEYLER YAPIYORUM, ARADA PARA KAZANIYORUM DİYORSA PARA NEREDEN KAZANILIRSA KAZANILSIN” AÇIKLAMASINDA OLDUĞU ŞEKİLDE BİTCOİN KAZANÇLARINA DA VERGİ GELECEĞİ TAHMİN EDİLEBİLİR. ZİRA BU SÖZLER TÜRKİYE CUMHURİYETİ MALİYE BAKANI TARAFINDAN İFADE EDİLMİŞ SÖZLERDİR…