”Kripto Paralar Para Olma Özelliğine Sahip Değil”

New York Federal Rezerv Bankası başkan adayı John Williams, son dönemde kripto paralara yoğun ilginin olduğunu, ancak kripto paralara olan bu yoğun ilginin aksine kripto paraların gerçek bir para biriminde olduğu özelliklere ve kapasiteye sahip...


New York Federal Rezerv Bankası başkan adayı John Williams, son dönemde kripto paralara yoğun ilginin olduğunu, ancak kripto paralara olan bu yoğun ilginin aksine kripto paraların gerçek bir para biriminde olduğu özelliklere ve kapasiteye sahip olmadığını ifade etti.

New York Federal Rezerv Bankası başkan adayı John Williams, açıklamalarında ”Bitcoin ve diğer kripto paralara baktığımızda bir kere terör finansmanı, kara para aklama, vergi kaçırma, dolandırıcılık vs gibi olaylar görüyoruz. Daha da fazlası var. Bana kalırsa para birimi dediğimiz şey hükümetlerin ve merkez bankalarının kontrolünde olmalı. Bana kalırsa bu sistem ekonomiden ziyade teknolojiye kayıyor.” ifadelerini kullandı.

Neden?

New York Federal Rezerv Bankası başkan adayı John Williams, ifadelerinin aksine kripto paralar gerçekte bir şekilde kullanılamayacak olsa dahi sanal dünyanın gerçek para birimi olabilecek kapasite ve güce sahip durumdalar. Kripto paralar bazı ülkelere göre gerçek para olarak kullanılabilecek olduğu gibi bazı ülkelere göre ise gerçek para birimleri olarak asla New York Federal Rezerv Bankası başkan adayı John Williams tarafından da denildiği üzere kullanılamazlar.