Delhi Yüksek Mahkemesi, Rezerv Bankası’na İhtar Gönderdi: Engellemenizi Durduruyoruz!

Hindistan’ın Delhi Yüksek Mahkemesi geçtiğimiz günlerde kripto paralar ile ilgili işlemlerin yasaklanmasının ardından Hindistan Rezerv Bankası’na ihtar gönderdi


Hindistan’ın Delhi Yüksek Mahkemesi geçtiğimiz günlerde kripto paralar ile ilgili işlemlerin yasaklanmasının ardından Hindistan Rezerv Bankası’na ihtar gönderdi. Kripto paralar ile işlemlerin yasaklanmasının anayasaya aykırı olduğunu belirten Delhi Yüksek Mahkemesi, bu karara izin vermeyecek olduklarını ve engelleyecek olduklarına değinerek, derhal geri adım atılması gerektiğini açıkladı.

Amerika, Avrupa derken Hindistan tarafından alınan bu kararın ülkede ciddi bir eleştiri sebebi olduğu, benzer şekilde Hintli vatandaşların bu karara karşı her türlü adımı atmak istedikleri basına yansımıştı. Ülkede baskıcı bir rejim uygulanması ve sıradan vatandaşların fakirlik durumları göz önüne alınmasına rağmen kripto paralara oldukça fazla ilgi olduğu söylenebilir.

Hindistan Engellemeyi Durdurdu

Delhi Yüksek Mahkemesi tarafından alınan bu kararın durdurulmasına yönelik adım atılmasına ise Rezerv Bankası tarafından karşı gelinmesi durumunda sürecin yasal olarak Delhi Yüksek Mahkemesi kararına göre uygulanması gerekecek olduğunu söyleyebiliriz. İnsanların bu konuda düşüncelerinin ise yasaklamaların olmaması ve kripto para ile ticarete her daim izin verilmesi ekonomiler için büyük problemler ve büyük sorunların aşılmasında büyük bir etken olarak değerlendiriliyor.