Martin Lewis: Sahte Bitcoin Reklamlarından Dolayı Dava Edeceğim

İngiliz finans patronu Martin Lewis, Facebookn üzerinde yayınlanan kripto para reklamlarının sahte kripto para reklamları olmasından dolayı şirketi dava edecek olduğunu açıkladı


İngiliz finans patronu Martin Lewis, Facebookn üzerinde yayınlanan kripto para reklamlarının sahte kripto para reklamları olmasından dolayı şirketi dava edecek olduğunu açıkladı. Bir süreden beridir zaten İngiliz seçimleri ve ABD seçimlerine müdahalesi ile gündeme gelen Facebook’un şimdilerde de sahte kripto para reklamları dolayısı ile dava edilecek olmasının şirketin statüsünü ve yasal durumunu çok daha fazla zora sokacak olduğu tahmin ediliyor.

İngiliz finans patronu Martin Lewis, ”Facebook’a defalarca söyledim. Ben herhangi bir reklam çalışmasında yer almıyorum. Benim ismim ya da resmimi kullanan hiçbir reklama bu yönde bir izin vermiyorum. Buna dikkat etmeleri ve böyle reklamları yayınlamalaları için kendiler ile de konuştum. En azından bana doğruluğunu bana sorsunlar istedim ancak bunu da yapmadılar. Bunu yapmaları gerekirdi çünkü ben finans deyince insanların aklına ilk gelen isimlerden biriyim.” ifadelerine ek ”Bazen bana rapor verdiklerinde dahi reklamın gösterimden kalkması bir ila iki hafta arası bir süreyi buluyordu. Daha sonra bir şekilde bu reklamcıların reklamlarını engelliyorlardı ancak bir süre geçince tüm döngü yeniden başa sarıyordu.” dedi.

Facebook Ne Yapacak?

Facebook’un bundan sonraki süreçte ne yapacak olduğu ise şu aşamada pek fazla meçhul bir durum. Zira davalar ardı ardına gelirken şirketin ise güçlü avukatlar ile çalıştığını söyleyelim.