Chris Giancarlo: Yakın Zamanda Kripto Paralar Çözüme Ulaşamayacak

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (US Commodity Futures Trading Commission (CFTC) ) başkanı Chris Giancarlo, bugün basına yaptığı açıklamalarında kripto paralar ile ilgili düzenlemelerin henüz daha pek fazla başarılı olamadığını ve bununla ilgili atacak oldukları...


ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (US Commodity Futures Trading Commission (CFTC) ) başkanı Chris Giancarlo, bugün basına yaptığı açıklamalarında kripto paralar ile ilgili düzenlemelerin henüz daha pek fazla başarılı olamadığını ve bununla ilgili atacak oldukları adımlar ile birlikte kripto para dünyasının oldukça fazla önem taşıdığının altını çizdi.

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (US Commodity Futures Trading Commission (CFTC) ) başkanı Chris Giancarlo, açıklamalarında kripto paralar ile ilgili düzenlemelerin henüz daha pek fazla başarılı görünmediğine değinerek, ”Şuan bizim kullandığımız mevzuat biliyorsunuz ki 1935 yılında kanun haline getirildi. Bu sebeple Bitcoin ve diğer kripto para birimleri gibi yeni ve yenilikçi yapılara bakıp bunların 1935 yılında yapılan mevzuata göre hangi kanun yetkisi altına veya hangi maddeye bağlı olduğunu söylemek gerçekten zor. Bizim düzenlemelerimizin sınırları içerisine giren bir çok eşya ve mal varlığı var ancak hangi düzenleyici kola baktığınızla sabit olarak bunların hepsinin çok farklı yönleri mevcut.” dedi.

AB, ABD, Asya Çalışıyor

AB üyesi ülkeler ve ABD ve son olarak Asya ülkeleri kripto para düzenlemeleri üzerinde ciddi oranda çalışmalar yapıyorlar. Bu konuda henüz daha pek fazla başarılı bir çalışma olmadığını da belirtmek önemli.