Arjantin Merkez Bankası ATM Konusunda Kararını Yumuşattı

Arjantin Merkez Bankası tarafından alınan son kararlara göre ülke içerisinde Bitcoin ATM’lerinin açılmasının önü açıldı


Arjantin Merkez Bankası tarafından alınan son kararlara göre ülke içerisinde Bitcoin ATM’lerinin açılmasının önü açıldı. Ülkeye kurulacak olan 4000 adet yeni Bitcoin ATM’si ile ilgili olarak yapılan açıklamada bugünden itibaren yeni kurallar ve yeni yasaların devreye alındığı açıklandı. Yapılan açıklamada ülkede alınacak olan önlemler ile birlikte kripto para ATM’lerinin daha kolay bir şekilde açılabilecek olduğu bilgisi paylaşıldı.

Arjantin Merkez Bankası tarafından alınan kararlar sonucunda gelecek aylarda ülkede kurulu olacak olması beklenen kripto para ATM’lerinin sayısının 4000 civarına kadar yükselmesi bekleniyor. Bununla ilgili olarak alınacak olan yeni kararlar ve hükümetin bu kararı nasıl destekleyecek olduğu da büyük bir merak konusu.

Resmi Açıklama Yaptılar

Arjantin Merkez Bankası tarafından yapılan resmi açıklamada, ”4000 yeni ATM’nin açılışı için ön anlaşmamızı yaptık ama bu Merkez Bankası’nın öngördüğü 30000 yeni ATM’nin yanında küçük bi kısım.” ifadeleri kullanıldı. Ülkede her geçen gün daha fazla kripto para ATM’sinin kurulması ise ülke vatandaşlarının kripto paralara daha fazla yönelmesini sağlayan etkenlerden bir tanesi olarak değerlendiriliyor.